Starity

Hivatalos: ismét turnéra indul a Queen + Adam Lambert formáció

2014. február 13. 21:09   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hivatalosan is bejelentették, amit sejteni lehetett: amerikai turnéra indul a Queen + Adam Lambert formáció. Brian May az együttműködésről beszélt a Radio 2-nak.

hirdetés
Hivatalos: ismét turnéra indul a Queen + Adam Lambert formáció

Néhány nappal ezelőtt bejelentették, hogy a Queen az első olyan brit banda az eladási listák történetében, akiknek egy önálló albumuk több mint 6 millió példányban kelt el. Most viszont a rock legendái arra célozgatnak, hogy újra visszatérnek, ismételten Adam Lamberttel.

Már decemberben rebesgették, hogy a Queen + Adam Lambert formáció nyáron turnéra indul, azonban a hivatalos sajtóközleményt csak csütörtökön, február 13-án tették publikussá, Brian May szavait idézve:„Beszélgettünk már Adam Lamberttel. Tudod, már csináltunk néhány show-t Adammel, aki bámulatos. Folytatjuk, nem tehetünk mást. Azt hiszem, túl sokat tiltakoztunk már, egy bizonyos értelemben, amikor Freddie meghalt és nem akartunk ilyesmiről beszélni, nem akartunk újra Queen lenni egy darabig. De egy idő után rájössz, hogy az emberek hallani akarják a dalokat és látni akarják, hogy teszünk valamit. Szóval, nem számít, minek nevezed, Roger és én készülünk valamire és azt hiszem, lesz egy újabb felvonás a nyáron, valószínűleg az Államokban - utalt arra, hogy a legújabb minisorozat a 2012-es európai állomások után nagy valószínűséggel az Egyesült Államokban folytatódik, így ha a nemzetközi rajongók látni kívánják őket, mélyen a zsebükbe kell ez alkalommal nyúlniuk.

Queen + Adam Lambert: The Show Must Go On, London, 2012. 07. 14.

Amikor 2012-ben bejelentették a hírt, a Queen legelszántabb rajongói minden erejükkel tiltakoztak a furcsa, amerikai énekes ellen, mondván hogy az örökségnek nincs szüksége egy popsztárra. Brian May azonban kitartott döntése mellett, Lambertöt ráadásul 2009-től próbálta becserkészni: „Csak azért mentünk az American Idol döntőjébe fellépni, hogy találkozzunk vele. Valahogy rábukkantam a fellépéseire, és teljesen magával ragadott. Szerintem senki sem fogja fel igazán, mennyire jó ez a kölyök- nyilatkozta May.

Adam azért szerényebbre vette a figurát, és amikor az érzéseiről kérdezték, ő megértette a Queen fanatikusait: „Magam is egy rajongó vagyok, Freddie Mercury elképesztő hatásokkal és befolyással volt az életemre. Ők csak az örökséget védik, ez nem egy olyan dolog, amivel sz*rakodni akarsz. Amikor felkértek a feladatra, rengeteg videót kezdtem tanulmányozni Freddie-ről, de aztán rájöttem, nem próbálhatom őt leutánozni. Az nagyon tiszteletlen és béna lenne. Próbálom magamat adni és tisztelettel állni a feladat elé – mondta Lambert a Classic RocknakAz első koncert 250 ezer ember előtt zajlott Ukrajnában. Nem fogok hazudni, szörnyen ideges voltam a show első felében. Miután véget ért a koncert, úgy éreztem, nagy kő esett le a szívemről.

Queen + Adam Lambert Kijevben, 2012. június 30-án

Minden egyes alkalommal, amikor Lambert csatlakozik az öt évtizede létező angol rockbandához, egy új szintre emeli azt. Freddie Mercury fenomális dalszerzői képessége tökéletes alapot biztosít Adam Lambert operai hangjának - írta összefoglalójában a Billboard.com, majd azzal folytatták, hogy hosszú idő eltelte után most látják igazán élőnek a bandát.

Érdekesség, hogy a mini koncertsorozat után a legrégebbi Queen-rajongók, akik részt vettek a formáció londoni koncertjén is elismeréssel nyilatkoztak. A show előtt még azt mondták a kamerának, nem tudják mi szél hozta ezt a srácot ide, majd utána már lelkesen nyilatkoztak róla: „1973 óta szeretem a Queent! 21 alkalommal láttam őket fellépni Freddie-vel, és Adam Lambert.. hűha! Elképesztő. Elképesztő! – mondta Jane. Németországból jöttem és azt kell mondanom, hogy a Queen Adam Lamberttel fiatalabb és jobb, mint valaha– folytatta Helmut.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek