Starity

Hamarosan érkezik a The Dirty Youth második albuma

2014. február 26. 09:09   |   Szerző: Melle Ketrin

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A brit rockegyüttes énekesnőjét, Danni Monroe-t meginterjúvolta a Soundscape magazin, aki beszélt hamarosan megjelenő új nagylemezükről és a közeljövőre vonatkozó terveikről.

hirdetés
Hamarosan érkezik a The Dirty Youth második albuma

– Mióta turnéztatok a The Rasmusszal és megjelent a DVD, eléggé csendben vagytok. Mi történt?

– Stúdióban voltunk, hogy felvegyük az új nagylemezünket. Egész pontosan a Rockfield Stúdióba mentünk, mert biztosra akartunk menni ezzel a lemezzel, mivel az előzőhöz becsúszott pár hiba... Felvettük, aztán elromlott a merevlemez, és kellett még egy hét, míg rendbehoztuk az egészet. Annak ellenére, hogy jó fogadtatásban részesült, nem lett igazán olyan, mint amilyennek akartuk. A végén már úgy éreztük, csak kapkodunk, pedig nyilván elég időt fordítottunk rá, mivel kb. 6 évig írtuk azt az albumot. Ennek ellenére a mostanival épp hogy elkészültünk, de már a harmadikon dolgozunk.

Ezek szerint az új lemez teljesen kész van már?

– Igen.

És szigorúan titkos?

– Igen, az! De a címét elárulhatom, mivel hamarosan úgyis bejelentjük: Gold Dust.

Hol íródtak a dalok?

– Őszintén szólva, az egész Matt Bondtól származik (gitáros). Ő a művészlélek a csapatban, kitalál valamit, aztán elpróbáljuk. Összerakta a demót dob és vokáleffektekkel, aztán meghallgattuk és elmondtuk a véleményünket.

Kik és mik inspirálnak a legjobban a dal- és zeneszerzésben?

– Mindannyiunknak más és más a zenei ízlése. Fiatalabb koromban olyan hírességek befolyásoltak, mint Christina Aguilera, Celine Dion vagy Whitney Houston. Mindegyikőjüket nagyon szerettem és ezáltal tanultam meg énekelni. Szeretem a popzenét, mindig is szerettem, nem igazán vagyok egy metálénekesnő, még ha az első lemezünk alapján úgy is tűnt. Ez alkalommal olyasvalamit szeretnék, ami közelebb áll a személyiségemhez.

Össze tudnád hasonlítani az új lemezt a Red Light Fixszel?

– A mostani tipikus Dirty Youth, nem csak arról van szó, hogy annyit játszunk amennyit tudunk és minden dalt túlbonyolítunk. Egyébként egy ballada is szerepel az új albumon!

Nemrég jelentettétek be, hogy masszívan részt vesztek majd egy angliai és egy európai turnén a Glamour of the Killel és a Heavens Basementtel. Hogyan történt mindez?

– Ugyanannál az ügynöknél vagyunk, ez azért nagy segítség! Emellett Matt elég jól ismeri a tagokat, segédkezett a Rockfield's-ben a Glamour of the Kill albumának felvételeinél is. Ami pedig a Heavens Basementet illeti, rengeteg időt töltöttünk velük, annak ellenére hogy ők más fesztiválokat csinálnak. De amikor felkértek minket, úgy voltam vele, hogy „Ez az, miért is ne?”

Ez egy hatalmas turné lesz...

– Az előzőre is azt hittem, hogy nehéz volt, ami 28 napos volt, ez pedig 36! Mókás lesz, és legalább nem télen lesz.

Számodra mi a legjobb és legrosszabb dolog a turnézásban?

– A legjobb nyilvánvalóan a közönség reakciója, és minden este a színpadon lenni csodálatos érzés. A turné valószínűleg egyszerre a legjobb és legrosszabb dolog az életemben, mert abszolút pokoli, főleg a fagy miatt. Egyszer egy éjjel felébredtem, szó szerint nem tudtam mozogni, olyan hideg volt. A többiek nevét kiáltoztam, de senki sem válaszolt, én meg azt hittem mindegyikőjük halálra fagyott! Ha hiszitek, ha nem, ez Glasgow-ban történt.

Mi a legkínosabb dolog, ami a turné során történt veled?

– Amszterdamban úgy döntöttünk, kipróbálunk pár „különleges” ízű muffint, csak mert én imádom a csokis muffint. Mármint, tudni akartam, milyen lehet még ezen kívül... Nem volt túl jó élmény, Leon (Leon Watkins – dobos – szerk.) reakciója volt a legrosszabb. Egész nap egy hálózsákban feküdt, reszketve és azt hajtogatta „Hívjátok fel a családomat, meg fogok halni”, pedig az egész csak 4 órán át tartott. Nagyon kiakadt, és ez szórakoztató volt számunkra.

Az együttes a nagyszerű élő műsorairól híres, számodra ez mennyire fontos?

– Nagyon, szeretem megtervezni az ilyeneket, de a helyi fellépések a legrosszabbak. Egy csomó ember írogat neked egész nap... Hidd el, a koncert a könnyebbik része. 18 hónapja nem léptünk fel Walesben, elég ideges vagyok. Jön a családom is, mi pedig bemutatuk az új anyagot. A műsor 65%-a az új dalokon alapszik.

– Van bármilyen más olyan album, aminek a megjelenését már izgatottan várod?

– Őszintén szólva nem igazán, mert eléggé beletemetkeztem az új lemezünk előkészületeibe és így nem igazán néztem utána annak, milyen új lemezek jönnek majd ki... (Danni itt megkérdezte a gitárost, Mattet, hogy volt-e bármi új albummegjelenés, ami megragadta volna a figyelmét, aki erre azt mondta: Bullet For My Valentine – Raising Hell!)

Melyek a kedvenc albumaid az iPodon jelenleg?

– Borzasztó vagyok, mert elég régi zenéket hallgatok. A kocsimban van egy CD, ami már legalább másfél éve ott van és nem tudom megunni... egy Nickelback-lemez! Mindenki nevet rajta, de én az összes dalt ismerem róla, és egyszerűen lenyűgözőek! Egy kicsit viccesen hangzik, de amikor meghallom a dobokat, végem van!

– Mit tartogat még 2014-re a The Dirty Youth?

– Megjelenik az új album, fesztiválozunk, kiadunk 2 vagy 3 kislemezt és klipet... Remélem sikerül kiadnunk még egy harmadik kislemezt a turné környékén, majd kijönne az album is. De lehet csak két kislemezt adunk ki, és úgy az albumot, aztán azt követően a harmadikat. Semmi sem biztos még.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek