Starity

A Gyűrűk Ura sztárjai - Hol tartanak most? I. rész

2014. február 26. 16:04   |   Szerző: Stay Strong Bogi

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezúttal a 2000-es évek elején talán a leghíresebb filmnek mondható Gyűrűk Ura szereplőinek karrierjét nézzük meg.

hirdetés
A Gyűrűk Ura sztárjai - Hol tartanak most? I. rész

2001-ben került a közönség elé a J. R. R. Tolkien által megírt fantáziaregény megfilmesítése. Már az első rész is hatalmas sikereket aratott, így természetesen az elkövetkezendő években a másik kettőt is leforgatták.

A film szereplői örök legendákká váltak, és szinte mindenki ismeri őket, azonban az idő halad, a szereplők felnőttek és más filmekben kaptak szerepeket. A rajongók viszont soha nem felejtenek, a Gyűrűk Ura-láz azóta is ég, és ne felejtsük el, hogy a trilógia előtörténete is megfilmesítésre került már, Hobbit címen.

Elijah Wood

Ki ne emlékezne a film talán egyik legmeghatározóbb szereplőjére, magára a gyűrű hordozójára, az apró, ám annál bátrabb Frodóra. Elijah a filmnek köszönhetően vált közismerté és várható volt, hogy a körülötte kreált sikernek a moziba kerülés után sem lesz vége.

2003-ban Viggo Mortensen CD-jén kapott 3 dalt, melyekben zongorázott és vokálozott. Ezek után kisebb filmszerepeket, és vendégszerepeket kapott, 2012-ben pedig visszatérhetett Hobbitfalvára, azonban csupán pár képkocka erejéig. Idén kettő filmen is dolgozott, melyek forgatása már befejeződött, és több mint valószínű, hogy hamarosan vászonra is kerülnek.

Ian McKellen

Szürke süveg, hosszú fehér szakáll, egy fabot és egy kis varázslat. Mindenki fellelheti a szavak között Gandalfot, aki a film egyik fő mágusa. Az Ian által tökéletesen megtestesített karakter később a Hobbitban is látható volt és habár a színész már a hetedik X-en is túlvan, mégis nagyon jól tartja magát, és életvidámsága másoknak tökéletes példa lenne.

Az elmúlt években sok filmben szerepelt és többek között szinkronhang is volt néhány mesében. 2006-ban a Da Vinci-kód című filmben szerepelt, majd később az X-Menben, 2011-ben pedig narrátorként tűnt fel a E'gad Zombies! filmben és 2012-ben ismét fejébe húzta szürke süvegét, hogy Bilbo útját segítse a Hobbitban.

Viggo Mortensen

Ha a sármosságot díjaznák Mordorban, teljes mértékben biztos, hogy Aragorn, azaz Viggo Mortensen vinné a pálmát. A vándort alakító színész a forgatások kezdetén még csak a 40. életévében járt, a jelenleg viszont már az 50-et tapossa, viszont a kor csak egy szám, nagyon jól tartja magát.

A Gyűrűk Ura után szinte azonnal újra munkába fogott, hiszen közvetlenül utána leforgatta a Hidalgót, melyet még 2 másik film követett. 2007-ben a II. világháborús történetet, azaz a Goodot kezdte el forgatni, melyet 2008-ban vetítettek vászonra. 2011-ben a Veszélyes vágyban láthattuk, majd 2012-ben az Útonban. A tavalyi évben kipihente fáradalmait, idén pedig 3 film köthető nevéhez, mely több mint valószínű hamarosan képernyőre kerül.

Orlando Bloom

A film elsőszámú tündéjét megalkotó színész minden ember szívébe belopta magát, hiszen nem csak tehetségével, de megfelelő sármjával is hódított a képernyőkön – a szőke paróka pedig csak emelet ezen. A forgatások kezdetekor még gyerekcipőben járt mind karrierileg, mind korilag, hiszen ekkor még csupán 22 éves volt.

Mint minden idáig említett színésznél, az ő karrierjét is a Gyűrűk Ura indította be. Miután a forgatások véget értek és a vetítési hullám is lecsengett, 2003-ban Johnny Depp és Keira Knightley oldalán a Karib Tenger Kalóziban kapott főszerepet, 2005-ben pedig a Trója című filmben szerepelhetett többek között Brad Pitt oldalán. Idén ismét visszatért szőke parókájához és imádott íjához, hiszen Ian McKellenhez hasonlóan ő is feltűnt a Hobbitban.

Sean Bean

Talán Boromir személye az, akire kevésbé figyelnek fel az emberek a film alatt, de ha úgy vesszük, fontos szerepet töltött be még akkor is, ha csak keveset volt látható. Talán ő a harmadik, aki a férfi szereplők körében elviheti a pálmát, hiszen Lord Of The Rings-rajongók ezrei lettek érte oda, annak ellenére, hogy a nagyszabású kasszasiker előtt is dús karriert mondhatott magának.

Talán ő az egyetlen olyan személy, akinek mind a film előtt, mind utána hatalmas sikerei voltak a színészet terén. Megszámlálhatatlan szerepet töltött már be különböző kasszasikerekben, de van néhány, melyet fontos kiemelni. 2010-ben a Percy Jackson első részében tekinthettük meg, mint a főisten, Zeusz, majd 2011-ben a Game of Thrones című TV sorozatban került a képernyőkre, ami szintén hatalmas sikereket hozott neki. 2012-ben a Mirror Mirrorban tűnt fel Lilly Colins oldalán, majd ezután 2013-ban a Percy Jackson-film folytatásában. Idén már közel 3 filmhez köthető a neve.

John Rhys-Davies

Talán mindenkiben dereng már valami, ha csak kimondjuk, hogy Törpök. Gimli egy meghatározó része a filmnek, hiszen nem csupán humorával fog meg mindenkit, de a végére még Legolasszal is barátságot kötnek. A törpöt alakító színész, John Rhys-Davies mára már 70 éves, a film forgatásakor 55 volt.

A Gyűrűk Ura után kisebb-nagyobb szerepeket kapott filmekben, így például a Prisoners of the Sunban és a 31 North East 62-ban. Szinkronhangként sem utolsó, hiszen köztudott, hogy ő adta Szilszakállnak a hangját is, emellett számos mesében és videojátékban is hallható. Idén már 5 film köthető nevéhez.

Liv Tyler

Aragorn szerelme, a tündék úrnője és az a nő, akinek nincs nagy szerepe, mégis fontos személy e filmben. Talán mögötte és Isildur örököse mögött rejtőzik az igaz szerelem, hiszen az elejétől a végéig elválaszthatatlanok és végig hisznek egymásban. Liv volt és lesz is a megfelelő személy rá, aki ezt hitelesen el tudja játszani, hiszen karakteres arca és személyisége pont egy tündéhez illő.

Kétségkívül az ő karrierjét is a Gyűrűk Ura indította be, de miután lezajlottak a forgatások és a vetítések, szerepet vállalt az Apja lányában, és a Facér Jimmyben, majd visszavonult, egészen 2007-ig. Ebben az évben tért vissza egy horror illetve egy dráma filmmel. 2010-ben a Super című akciófilmben tűnt fel, majd nagyanyjával kiadtak egy illemtankönyvet. 2012 augusztusában a Robot & Frankben tűnt fel, majd 2013-ban a Space Station 76-ben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek