Starity

Az Oscar-jelölt Julie Delpy beszólt az Akadémiának

2014. március 02. 09:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„70 feletti férfiak csoportja, akik elfelejtették, hogyan kell dolgozni” – mondja a Before Midnight sztárja.

hirdetés
Az Oscar-jelölt Julie Delpy beszólt az Akadémiának

A tavalyi díjátadót megelőzően Ethan Hawke kritizálta az Oscart, most pedig kolléganője, Julie Delpy szólt be az Akadémiának, akit egyébként jelöltek a Legjobb eredeti forgatókönyv díjára a Mielőtt éjfélt üt az óra című filmért Ethan Hawke-kal és a rendező Richard Linklaterrel együtt.

Julie szerint az Akadémia férfidominált, olyan gazdag, fehér 70 feletti férfiakból áll, akiknek kell a pénz, mert javarészt semmit sem csináltak az elmúlt évtizedekben.

„[Az Oscar] 90 százaléka fehér férfiakból áll, akik már túl vannak a hetvenen, és kell nekik a pénz, mert régóta semmit sem csináltak. Csak adnod kell nekik két-három ajándékot, és már a zsebedben is vannak”nyilatkozta az Irish Independenten keresztül.

Kifejtette véleményét továbbá a független filmekről, elmondása szerint a kilencvenes években a független produkcióknak nagyobb sikerük volt. „Akárhányszor része lettem ezeknek a hollywoodi mainstream filmeknek, szarrá váltak. Legyünk őszinték: a filmek 90 százaléka, amiket Hollywoodban gyártanak, szart sem érnek.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek