Starity

Lizzie Velasquez - a világ egyik leginspirálóbb személyisége

2014. március 07. 19:07   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Korábban az interneten őt nevezték a világ legcsúnyább nőjének, Lizzie azonban nem hagyta magát és mára a világ egyik legfontosabb és leginspirálóbb személyévé vált.

hirdetés
Lizzie Velasquez - a világ egyik leginspirálóbb személyisége

A huszonöt éves texasi Lizzie egy ritka, gyógyíthatatlan betegségben szenved. Minden belső szerve, az agya és a csontjai is teljesen kifejlettek, azonban bármennyit és bármit eszik, képtelen hízni és jelenleg is alig nyom harminc kilót. Emellett az egyik szemére vak, nincs zsírszövete és a Progeria nevű betegség néhány tünete is fellelhető nála. (A Progeriában szenvedők már gyermekkorukban elkezdenek öregedni.)

Élete nagy részében gúnyolták és kinevették a külseje miatt, az interneten pedig feltöltöttek róla egy rövid videót, melyben egyenesen a világ legcsúnyább nőjének nevezték és borzalmas üzenetekkel bombázták – többek között arra bíztatták, hogy legyen öngyilkos.

A fiatal nő nagyon szenvedett ettől a bánásmódtól, mégsem adta fel. Mára diplomát szerzett, két könyvet is írt Be beautiful, be you (Legyél szép, legyél önmagad) és Lizzie Beautiful (Szép Lizzie) címen, és motivációs előadóként dolgozik: inspiráló videókat készít és beszédeket tart, hogy segítsen azoknak, akiknek a külsejét a – leginkább nyugati – társadalom nem tartja normálisnak.

Lizzie elmondása szerint a szülei támogatásának köszönheti az erejét, hogy képes volt annyi támadással és fájó élménnyel megbirkózni, és mindezt a negatívumot valami pozitívvá átalakítani, így pedig nemcsak önmagán, hanem másokon is tud segíteni. Mindenkit arra bátorít, hogy úgy fogadja el önmagát, ahogyan van, hiszen ha neki sikerült, akkor másnak is fog.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek