Starity

A legtöbbet keresett francia énekesek 2013-ban

2014. március 12. 10:10   |   Szerző: Melle Ketrin

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Letaszították a trónról Johnny Hallydayt: 2013-ban a legtöbbet keresett francia énekesnek Mylène Farmer bizonyult, de felkerült a listára Zaz, Christophe Maé és Emmanuel Moire is.

hirdetés
A legtöbbet keresett francia énekesek 2013-ban

4,7 millió euróval Mylène Farmer bizonyult a legjobban kereső francia előadóművésznek a 2013-as év során. Az énekesnő már 30 éve a pályán van, s olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Maman a tort, Désenchantée, Libertine, Oui... mais non vagy a Lonely Lisa, emelett négy évig a korzikai énekesnő, Alizée producere is volt. 70.000 példányban kelt el legutóbbi stúdióalbuma, a Monkey Me, melyet 2013-ban követett a Timeless 2013 turné, melynek anyaga megjelent CD-n és DVD-n. A koncertlemez több mint 200.000 példányban kelt el, a koncertekre pedig több százezer rajongó látogatott el.

A lista második helyére Maître Gims került, 3,1 millió euróval. A francia rapper első szólólemeze tavaly jelent meg, olyan listavezető dalokkal, mint a Bella és a One Shot.

A harmadik helyezett Johnny Hallyday lett, aki előző évben volt a legjobban kereső francia művész. A halhatatlan rocker 3 millió euróval büszkélkedhet, mely a CD- és DVD-eladásaiból származtak, miután 70. születésnapja alkalmából újra színpadra lépett.

A listán szerepel még Zaz (2,9 millió €), Florent Pagny (2,3 millió €), Christophe Maé (2,2 millió €), Pascal Obispo (1,8 millió €) és Emmanuel Moire (1,5 millió €) is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek