Starity

Hivatalos: folytatódik a Divergent

2014. március 22. 13:01   |   Szerző: kat97

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Shailene Woodley, Theo James és Kate Winslet főszereplésével készült A beavatott után A lázadót is megfilmesítik.

hirdetés
Hivatalos: folytatódik a Divergent

Az elmúlt években Hollywood legnagyobb kasszasikerei a könyvadaptációk voltak, mint a Harry Potter, Twilight Saga vagy Az éhezők viadala. Így egyértelmű volt a Lionsgate-nek, hogy megpróbálják feldolgozni Veronica Roth nagy sikerű trilógiáját, bízva a jó fogadtatásban.

A már bevált receptet használták: a két főszerepre fiatal, tehetséges színészeket szerződtettek, Shailene Woodley-t és Theo Jamest. A rendezői székbe Neil Burgert ültették, aki például a Csúcshatást is jegyzi. Az ellenség, Jeanine Matthews karakterét pedig az Oscar-díjas Kate Winslet fogadta el. Ha ez még nem lenne elég, a büdzsét pedig 80 millióra emelték a Hunger Games bevételein felbuzdulva.

A beavatott március 20-án jelent meg, s már ezen az estén 4,9 millió dollárt kaszált a stúdiónak, ami több mint amennyivel az első estéjén Brad Pitt Z világháborúja vagy a Gru 2 kezdett.

E számok bejelentése után erősítette meg a Lionsgate, hogy idén ténylegesen elkezdik forgatni a második részt, ami 2015 márciusában fog a tervek szerint a mozikba kerülni, s ha továbbra is ilyen népszerű lesz a franchise, nem lesz kérdés, hogy 2016-ban az utolsó, A hűséges is a szélesvásznon fog debütálni.

Szakértők előrejelzései szerint az első hétvégéjén kb. 60-80 millió dollár is lehet A bevatott bevétele.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek