Starity

Le a szem alatti karikákkal!

2014. május 31. 13:01   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összegyűjtöttünk nektek néhány praktikát, melyekkel felvehetitek a harcot a makacs, sötét táskákkal és puffadtsággal!

hirdetés
Le a szem alatti karikákkal!

A karikás és puffadt szemek főként a nők – de persze olykor férfiak – egyik legnagyobb rémálmai közé tartoznak. A köztudatban a legelterjedtebb oka az alvatlanság, amit általában a legkönnyebben egy jó nagy szunyálással könnyen el is tűntethetünk, viszont akár genetikai eredetű is lehet ezen probléma és az is kiválthatja, ha nem viszünk be szervezetünkbe elegendő vizet, esetleg túl sok sós ételt eszünk, vagy allergiás reakcióként is felmerülhet.

Genetikai eredetű

Ha szüleidtől örökölted a hajlamot, jópár praktikával csökkentheted láthatóságát, viszont teljesen nem fogod tudni eltűntetni. Ilyen esetben szakemberek tanácsolják például a napi nyolc pohár vizet, a minimum hétórányi alvást és a sóbevitel alacsony szinten tartását.

Valamint az egyik legelterjedtebb trükk is beválhat: tegyél be este két kanalat a hűtőbe, majd reggel vedd ki és tedd a szemeid alá a domború felüket és lágyan nyomkodd végig a problémás területet.

Ha viszont ezek az egyszerű tippek nem válnak be, egy koffeint tartalmazó szemkörnyék-ápoló krém is jól jöhet, de nem szabad túlzásba vinni, mivel inkább ártani fog, mint használni.

Allergiás eredetű

Allergia esetén a szemek környéke gyakran felduzzad, ugyanis ilyenkor felhalmozódik az ott található folyadék. Dr. Doris Day bőrgyógyász elsősorban azt javasolta az amerikai Cosmopolitan olvasóinak, hogy sose feledkezzenek el az allergia elleni gyógyszer szedéséről, ugyanis sokat segíthet a puffadtság csökkentésében.

Az elszántabbak pedig akár Restylane-, Voluma- vagy Perlane-oldattal is felvehetik a harcot, melyek főként ránc- és ajakfeltöltésnél használatosak, de az utóbbi időben az arc és a szem alatti karikák közötti rész kiegyenlítéséhez is előszeretettel alkalmazzák.

Ha nincs időd kezelésre: korrektor

Felkelsz reggel és a tükörbe nézve az a látvány fogad, hogy a szemeid alatt hatalmas táskák vannak, de elfelejtetted este berakni a hűtőbe a kanalakat és nincs időd bíbelődni vele? A korrektor és egyéb bőrhibák elfedésére szolgáló kozmetikumok a barátaid!

De ezeket a termékeket nem szabad az egész táskára felkenni, ugyanis így csak jobban kiemeli azokat, hanem csak árnyékukra, vonalukra kell alkalmazni, majd szépen eldolgozni. Fontos megjegyezni azt is, hogy a sokféle alapozó, púder, korrektor használatával is az ellenkező hatást fogjuk elérni, szóval kerüljük a mennyiséget és inkább a minőségre menjünk.

Íme, a YouTube-on hatalmas sikernek örvendő sminkes, Wayne Goss technikája, amit saját szem alatti karikáin mutatott be néhány hónapja készített videójában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek