Starity

Budapest Essentials — az első városi fesztivál

2014. március 29. 22:10   |   Szerző: Starity

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2014. május 29. és június 1. között első alkalommal megrendezésre kerülő Budapest Essentials fesztivál az elmúlt évek fejlődései nyomán megújult Budapest image ünnepe.

hirdetés
Budapest Essentials — az első városi fesztivál

Az esemény célja a város pozitívumainak kihangsúlyozása, a megszokott lokációk szokatlan kontextusba helyezése, valamint a budapesti életérzés közkinccsé tétele – mindez a kikapcsolódás, a szórakozás, a rekreáció, a kultúra és a gasztronómia bűvkörében. A négynapos városi fesztivált lokálpatrióta húzónevek, külföldi fellépők, közösségépítő programok, valamint különleges gasztronómiai kedvezmények jellemzik. Helyszínünk a város, színpadjaink a klubok, a díszletünk pedig Budapest!

A közösségépítő mozgalomként, illetve koncert- és partisorozatként is aposztrofálható Budapest Essentials változatosságával emelkedik ki az urbánus fesztiválok mezőnyéből, hiszen 13 élvonalbeli szórakozóhely, Essentials-specifikus kedvezményeket kínáló vendéglátóhelyek, kulturális és rekreációs programok, továbbá releváns rendezvények keverékéből hoz létre egy, a város minden ízéből kóstolót adó Budapest-koktélt.

A 13 éjszakai csomópont között testvériesen elosztott fellépőfelhozatal sokszínűsége a helyszínek diverzitását tükrözi, ugyanis a műfajpaletta a jazztől egészen a technóig terjed, több mint 50 fellépővel, 4 napon keresztül. Olyan klubok vesznek részt ebben, mint az Akvárium, a Corvintető, a GMK, az Ötkert, a Fogasház vagy például a Kiosk.

Érkezik majd a dán zenei színtér egyik legüdébb színfoltja, a kísérleti popban utazó WhoMadeWho triója és a szintén dán énekesnő, Nabiha. A francia DJ/producer Yuksek, kiegészülve Alex Metrickel, aki legutóbbi budapesti látogatása során is euforikus hangulatot és teljes katarzist teremtett. A Majer Lazerben megismert Jillionaire, a Kraak&Smaak duója, DJ Yoda, Kingdom, Shit Robot és egy különleges helyszínen szólal majd meg a Jazzanova DJ Set.

A változatos fellépők sorát gazdagítja még Waze & Odyssey, Tiger & Woods, Benoit & Sergio, Jonas Rathsman, Rodriguez Jr., Aquarius Heaven és HNNY is.

A zenei program még bővül, információk a hivatalos honlapon és a Facebookon!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek