Starity

Demi Lovato mellrákban szenvedőkért harcol

2014. április 03. 21:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 21 éves énekesnő ahelyett, hogy milliárdjait méregdrága villákra pazarolná, inkább jótékonysági célokra fordítja.

hirdetés
Demi Lovato mellrákban szenvedőkért harcol

Demi Lovato mindig is azon hírességek táborát erősítette, akik, ahol csak tehetik, segítenek a rászorulóknak és a súlyosan beteg embereknek. Évek óta a We Day, unite4:good és a Free The Children alapítványok meghatározó arca. Utóbbi keretein belül tavaly nyáron tíz napot Afrikában töltött, ahol egy iskola felépítésében is lehetősége volt segédkezni. Továbbá létrehozta saját alapítványát, a Lovato Treatment Scholarship programot, amely a mentális problémákkal küzdő fiataloknak próbál segíteni.

Világviszonylatban a mellrák a legtöbb halálos áldozatot követelő rákos megbetegedés a nők körében, ezért nővérével, Dallas Lovatóval összefogva csatlakoztak az Avon Globális Mellrákellenes programjához, aminek célja, hogy az orvosok magas szintű képzésben vehessenek részt, ezzel új szaktudás birtokába jutva, továbbá, hogy lehetőségük legyen felgyorsítani a kutatásokat a lehetséges gyógymódokra, valamint, hogy azok, akiknek a legnagyobb szükségük van rá, megkapják a megfelelő ellátást.

Az énekesnő nővére eredetileg 41 millió forintot tűzött ki célul, ám sikerült felülmúlni mindezt. Miután Lovato a Twitteren keresztül felhívta a figyelmet a programra, néhány óra alatt az adomány számlálója elérte a 156 millió forintot, ami azóta is folyamatosan növekszik. Ez nagy részben rajongói érdeme, és ezt meg is köszönte nekik: „Könnyeket csal a szemembe az, ahogy látom, hogy az én Lovaticsjaim adományoznak. (Nem számít, hogy ki mennyit.) Köszönöm a támogatásotok!” Az egykori X Factor-mentor 115 millió forinttal járult hozzá az eddig összegyűjtött összeghez, mindezt névtelenül tette meg, de rajongóinak nem telt sok időbe, mire rájöttek, és Dallas Twitter-üzenete is elárulta. „@ddlovato Fogalmad sincs arról, hogy milyen hálás vagyok a támogatásodért és az őrülten nagylelkű adományodért!!!! Nagyon szeretlek!!!”

A két testvér számára azért is különösen fontos, hogy hozzájáruljanak ehhez a programhoz, mert a családjuk egyik gyerekkori barátja is mellrákban szenved. Dallas szeptember 6-7-én az Avon Walk rendezvényén is részt vesz, ahol két nap alatt kell a több ezer résztvevőnek 39 mérföldet legyalogolni, ezzel is felhívva a köztudat figyelmét a súlyos betegségre.

Lovato egyébként legutóbb a 7 éves Jaylee álmát váltotta valóra, aki szintén rákkal küzd. A szülők hálásak voltak azért, amiért boldog perceket okozott gyermeküknek, és ha csak egy kis időre is, de sikerült elfeledtettni vele komoly gondját.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek