Starity

21 celeb, aki a jógára esküszik

2014. április 24. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hírességek mesélnek jóga iránti szeretetükről – összegyűjtöttünk 21 sztárt, aki imádja a jógát!

hirdetés
21 celeb, aki a jógára esküszik

A jógákat gyakorló személyek száma az elmúlt tíz évben több mint a kétszeresére nőtt, az Egyesült Államokban körülbelül húszmillióan járnak órára vagy gyakorolják otthon. De vajon hány híresség esküszik a jóga mellett?

Jessica Biel

Mrs. Timberlake elmondása szerint hetente többször is jár jógázni, a Fox 411-nek elmesélte, olykor a programjait is lemondja, csak hogy órára mehessen: „Nincs életem. Nagyon sok időt töltök jógaórákon.”

Jennifer Aniston

Aniston a 2012-es filmje, a Hippitúra kedvéért lendítette magát ismét formába a jóga és egyéb aerobgyakorlatok segítségével. „A jóga, őszintén szólva, segít mindenre felkészülnöm. Olyan, mint a meditáció” – mesélte az E! Newsnak. Barátnője, Mandy Ingber vette rá, hogy kipróbálja, és elmondása szerint teljesen megváltoztatta az életét.

Britney Spears

„Imádom a jógát, nagyon sokszor gyakorlom mostanában, de amikor először kipróbáltam, nem tetszett. Szerintem az egész kulcsa a jó tanár, ha megtalálod a megfelelő embert, csodákat tesz a testeddel” – mesélte az énekesnő Ryan Seacrestnek 2013 júniusában.

Julianne Moore

„Az Ashtanga jógát gyakorlom hetente kétszer vagy háromszor. Egész hétre feltölt energiával” – így vallott szenvedélyéről Moore a Health magazinnak tavaly novemberben.

Gwyneth Paltrow

A People magazin riportja szerint Paltrow „minden egyes reggel 4.30-kor ébred, hogy jógázhasson.” Az életmódguru még a Beyond Yoga céggel is szerződést kötött, hogy néhány topot és nacit áruljon a weboldalán.

„Egyáltalán nem vagyok koránkelő, de nagyon szigorú vagyok magammal. Ha hat napon át jógázom, és egészséges ételeket eszem, máris jobban érzem magam.”

Gisele Bündchen

A szupermodell annyira imádja a jógát, hogy gyakran posztol Instagram-fiókjára képeket, amint egy-egy pózt demonstrál.

Christy Turlington

Turlington nagy rajongója és gyakorlója már tinikora óta. Még légzési gyakorlatokat is vett szülését megelőzően, hogy azzal csökkentse a fájdalmat – minderről Oprahnak vallott: „A fájdalom csökkentése terén a légzési módszerem volt a legjobb dolog, amivel segíthettem magamon.”

Kristin Davis

2010-ben a Szex és New York sztárja az Us Weeklynek mesélte el, hogy mielőtt beindult volna színészkarrierje, jógaoktatóként dolgozott.

Kate Beckinsale

A színésznő idén februárban jógával egybekötött jótékonysági vacsorát rendezett Los Angelesben, ahol Pink is megjelent. Mikor megkérdezték, mi a fiatalsága titka, így felelt: „Jóga, jóga, jóga. Plusz az is segít, ha Angliában nősz fel, szerintem két napsütéses napom volt ott egész életemben.”

Russell Brand

Ki mondta, hogy a pasik nem gyakorolhatják a jógát? Egy hónappal azelőtt, hogy hivatalosan is elvált volna Katy Perrytől, a The Sunnak mesélt a sport iránti szenvedélyéről: „Transzcendens meditáció, kundalini jóga, ezek azok, amik jót tesznek a lelkednek.”

Katy Perry

Akárcsak exférje, úgy Katy is a meditáció felé fordult, hogy megbirkózzon csődbe ment házasságával. 2012 szeptemberében a popsztár spirituális utazásáról tweetelt, majd úgy nyilatkozott, ez megváltoztatta az életét.

Lady Gaga

Lady Gaga jógaoktatója, Tricia arra tanította az énekesnőt, hogy legyen kedves magához, és naponta legalább tizenöt percet szánjon arra, hogy harmóniában legyen önmagával.

Ellen DeGeneres

Ellen a Shape magazinnak még 2010-ben mesélte, mekkora kihívás számára, ha le kell lassítania, leülnie, hogy lélegezzen, és megtartsa a pózokat – épp ezért gyakorolja azóta is.

Adam Levine

A Maroon 5 énekese és a The Voice ítésze vallásként gyakorolja a jógát: elmondása szerint élesíti az elméjét, és megnyugtatja a testét.

Jenny McCarthy

Jenny a Danskinnek mesélt arról, mekkora szerepet töltött be a jóga az életében az elmúlt három év során. Még Jim Carrey-t is rávette, hogy kipróbálja, amely segítségével 22 kilót ledobott magáról.

Matthew McConaughey

A színész leggyakrabban kutyáját sétáltatja a parton, vagy a családjával lazít, de olykor a lesifotósok elkapják, amint jógázik, miközben a hullámok nyaldossák.

Reese Witherspoon

Az elmúlt két év során heti három, 90 perces otthoni edzésen vett részt a színésznő, amely megszervezésében és összeállításában jógaoktatója segédkezett.

Robert Downey Jr

A Vasember sztárja a TIME magazinnak árulta el, mennyire felfrissülten érzi magát egy reggeli edzést követően, tanárjának, Vinnie Marinónak pedig nem is lehetne hálásabb.

Kaley Cuoco

A The Big Bang Theory Pennyje imádja azt az érzést, amely a jógát követően alakul ki benne, és olykor a Twitteren is megoszt néhány képet az órákat követően. Sorozatbeli karaktere, Penny is jógázik.

Woody Harrelson

„A jóga a legjobb dolog a szexuális életedért. Megtanít arra, hogy szeresd a tested és a partneredét. De ami a legfontosabb: az elméd szinte folyékony, és ennél nincs szexisebb dolog.”

Michelle Williams

2010-ben Williams a Yoga for Single Moms projekt társalapítója volt két barátjával együtt. A Marie Claire magazinnak úgy nyilatkozott, hogy a meditáció és jóga segítségével jobb emberré és anyává vált, segített neki abban, hogy feldolgozza Heath Ledger halálát.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek