Starity

Eurovízió 2014: a hollandoké a legjobb és legeredetibb dal

2014. május 12. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Minden évben kiosztanak három díjat az Eurovízió döntője előtt – a Marcel Bezençon-díjat, a legjobb előadó díját, illetve a legeredetibb hangszerelésű dal kap díjazást. Háromból kettőt idén a The Common Linnets, azaz Hollandia kapott.

hirdetés
Eurovízió 2014: a hollandoké a legjobb és legeredetibb dal

Ilse DeLange és Waylon, azaz a The Common Linnets a szombat esti szavazathirdetés alatt végig reménykedhetett, hogy megnyerik a versenyt, olyan szoros volt végig a pontállás köztük és az osztrák versenyző között, ám mégsem így történt. A holland duó „kárpótlásként” még a döntő előtt két díjat vehetett át.

Az egyik az Artistic Award, amelyet a kommentátorok szavazatai szerint az adott év legjobb előadójának ítélnek meg, a másik pedig a Composer Award, amelyet a legjobb és legeredetibb hangszerelésű daloknak adnak át minden évben. A Calm After The Storm szerzői között ott van az énekesnő, Ilse DeLange is, illetve JB Meijers, Rob Crosby, Matthew Crosby és Jake Etheridge.

A média képviselői által leadott szavazatok a Marcel Bezençon-díj formájában kerülnek kihirdetésre, amelyet a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál igen vitatott győztese, az osztrák Conchita Wurst kapott meg Rise Like a Phoenix című daláért.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek