Starity

Lady Gaga karrierje újabb mérföldkőhöz érkezett

2014. május 16. 13:01   |   Szerző: tiktak

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Amerikai Hanglemezgyártók Szövetsége a héten egy gyémánt fokozatú elismerést adott át Lady Gagának 2009-es megaslágere után. Az énekesnő a legelső előadó, aki ilyen díjat kapott.

hirdetés
Lady Gaga karrierje újabb mérföldkőhöz érkezett

Az Amerikai Hanglemezgyártók Szövetsége (RIAA) egy 1952-ben létrejött szakmai szervezet, amely a zeneipari cégeket képviseli Amerikában. 1958-tól kezdve jogosult az aranylemezek kiadására, amely díjjal azon előadókat jutalmazzák, akik lemeze egymillió eladott példányszámot produkált. 1976-ban pedig bevezették a platinalemezt az egymillió példány feletti eladásokra.

A szervezet a hét folyamán Lady Gagának adott át egy gyémánt fokozatú elismerést 2009-es Bad Romance című slágere után, mivel az túllépte a 10 milliós eladást az országban. Az átadásra az énekesnő turnéjának egyik állomásán, Washingtonban került sor.

Ezzel a díjjal, Lady Gaga az arany és platinaminősítések egy tekintélyes és exkluzív listájára csatlakozik be. A Bad Romance az elmúlt évtized egyik leghíresebb és legikonikusabb dala. Megtiszteltetés számunkra, hogy átadhatjuk ezt a gyémánt elismerést Lady Gagának, hogy a Bad Romance meghaladta a 10 milliós határt, és hogy gratulálhatunk neki, mint az első női előadónak az arany és platina program történetében, aki gyémánt minősítést kap – nyilatkozta Cary Sherman, a szervezet elnöke.

Amerikában az énekesnő közel 30 millió digitális kislemez eladással rendelkezik, illetve több mint 6 millió albumot értékesített ezidáig, azonban valószínűleg nincs ideje ünnepelni, ugyanis sorra adja a teltházas koncerteket az Egyesült Államokban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek