Starity

Tobias Moretti lett a legjobb mellékszereplő

2014. május 16. 13:01   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyolc díjat is nyert a Das finstere Tal, Tobias Moretti legújabb filmje. Ebből az egyiket a színész kapta: ő lett a legjobb mellékszereplő.

hirdetés
Tobias Moretti lett a legjobb mellékszereplő

Az alpesi westernként emlegetett Das finstere Tal (A sötét völgy) című film, melyet Andreas Prochaska jegyez, kilenc jelölésből összesen nyolc díjat zsebelt be nemrég Németországban. E tekintélyes számú elismerésből a népszerű osztrák színésznek, Tobias Morettinek is jutott egy: ő lett a legjobb mellékszereplő.

A színész megtiszteltetésnek vette az elismerést, és nem csak a sajátját, mivel a mozi elnyerte továbbá a legjobb smink, jelenetkép, hangzás, filmzene, jelmeztervező és operatőr Arany Loláját is.

A 64. Német Film-díjátadóra Berlinben került sor május 9-én este, ahol Moretti is tiszteletét tette és személyesen vette át a kis trófeát.

A Das finstere Tal egyébként Thomas Willamnn regénye alapján készült és egy távoli tiroli völgyben játszódik, a XIX. században. Amikor hirtelen egy rejtélyes idegen Amerikából megjelenik a völgyben – amely egyébként hamarosan elvágásra kerül a külvilágtól a zord téli időjárás miatt – történik egy titokzatos haláleset. Nem sokkal ezután pedig még egy, ezután már egyértelműnek tűnik, hogy nem balesetek történtek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek