Starity

Öngyilkos akart lenni AnnaLynne McCord

2014. június 02. 12:12   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 90210 sztárja nehéz gyerek- és fiatalkoráról mesélt őszintén a Cosmopolitannek egy hosszú kitárulkozás során.

hirdetés
Öngyilkos akart lenni AnnaLynne McCord

Két éve mesélt őszintén legelőször AnnaLynne McCord, arról, hogy fiatal korában szexuális erőszak áldozatává esett, ám akkor mindössze annyit árult el, hogy egy ismerőse használta ki és nem támadás volt, csak nem mert ellenkezni. Most azonban a Cosmopolitannek elmesélte a teljes történetet és annak előzményeit, kezdve egészen a szülői szigortól, ami súlyos hatással volt életének több pontjára is.

A színésznő édesanyja és édesapja ugyanis rendkívül vallásos és konzervatív volt, főként azért, mert az apa keresztény lelkész. Lányaikat otthon tanították és tévét nézni is nagyon ritkán engedték őket, akkor is csak A farm, ahol élünk régi epizódjai voltak megengedve nekik. A szexet még csak megemlíteni is tilos volt, valamint a csók is tabunak számított a házasságig, így ha a lányok valami rosszat csináltak, jött a büntetés.

„A szüleim a szigorú fegyelemben hittek, ahogy ők hívták, de én inkább visszaélésnek hívnám. A büntetések fájdalmasak és rituálisak voltak. Le kellett feküdnünk az ágyra, olykor lehúzott nadrággal, széttárt karokkal és el lettünk fenekelve vonalzóval fiatal korunkban, később pedig egy lapáttal, amit akkor vettek, amikor úgy gondolták, hogy a vonalzó már nem elég erős” – kezdte AnnaLynne.

A fiatal lányt a szülők ezzel összezavarták, ugyanis bár tudta, hogy szeretik, mégis úgy érezte, a dorgálás annak a jele, hogy utálják, valamint mindig azt mondták neki, hogy bármi lehet, ha felnő, a szigor viszont nem erről tanúskodott. Azonban mikor 15 éves korában a szülők elváltak, AnnaLynne megragadta a lehetőséget és rávette őket, hogy leszerződhessen egy modellügynökséghez, így egyedül Miamiba költözött, ahol nyolc lánnyal éltek egy albérletben.

„Életemben először önálló voltam és rengeteg dögös pasival találkoztam. Túltengtek bennem ezek az őrült, intenzív szexuális érzések, az energia és a vágy egy srác iránt, aki lenyűgöz. Kicsit összekuszálódtam, de valójában nem szexeltem. Amikor eljutottunk volna addig, megállítottam, mivel úgy gondoltam, hogy a pokolra jutok. Aztán elmentem a templomba, hogy megtisztítsam magam. Ugyanakkor arra mentem, hogy a férfiak erőszakosak legyenek velem, elvégre gyerekkoromban azt tanultam, hogy akik szeretnek, azok bántanak. Felpofoztam őket, addig provokáltam őket, amíg el nem hittem, hogy meg akarnak ütni. A szexuális kapcsolataim sötétek és erőszakosan drámaiak voltak.”

Fotó: Cosmopolitan

Egy évvel később azonban kicsit higgattabbá vált, ugyanis megismerkedett egy modellsráccal, akivel rögtön egymásba szerettek. New Yorkba költöztek és együtt éltek egy brooklyni apartmanban, minden tökéletes volt, AnnaLynne viszont még mindig nem állt készen arra, hogy testileg is átadja magát neki. 18 évesen Los Angelesbe utazott, hogy színésznőként is szerencsét próbáljon, barátja pedig később csatlakozott hozzá, ám amíg egyedül élt, egy éjszaka elszállásolta egy jó barátját.

„Már jó ideje ismertem, szóval mondtam neki, hogy nyugodtan jöjjön át. Az ágyon ültünk, beszélgettünk, aztán elaludtam. Amikor felébredtem, bennem volt. Először nagyon össze voltam zavarodva és zsibbadnak éreztem magam, aztán becsuktam a szemem és azt tetettem, hogy alszok. Azon tűnödtem, hogy tettem-e valamit, ami miatt ez az eszébe jutott. Féltem attól, hogy feldühítem, mivel nem akartam megbántani. Csak azt akartam, hogy legyen már vége. A gyerekkorom ismét kísértett: a fizikai erőszak miatt úgy hittem, hogy nincsenek határok más emberek teste és az enyém között. Nem hittem, hogy van beleszólásom.”

Majd az aktus közben eszébe jutott, hogy akár teherbe is eshet, nemi betegségeket is elkaphat, és a legfontosabb: van barátja. Így hát kinyitotta a száját és megkérte, hogy hagyja abba, a srác pedig így is tett majd miután másnap elment, úgy tett, mintha semmi sem történt volna. Erősnek tetette magát a barátai előtt és kerülte a fiút, egyszer viszont véletlenül összefutottak egy buliban, ahol beszéltek a történtekről, majd a srác azt kezdte híresztelni, hogy AnnaLynn szerelmes belé, ez pedig arra sarkallta a színésznőt, hogy végre elmondja, megerőszakolta őt, végül viszont teljesen összeroppant.

Fotó: Cosmopolitan

Néhány évvel később, amikor megkapta Naomi Clark szerepét a 90210-ben, ugyanezek az érzések törtek rá egy a barátjával történt nagy veszekedés után, melyek majdnem az öngyilkosságba hajszolták.

„Napokig feküdtem egy madridi hotelszobában az ágyban, egyedül és reménytelenül érezve magam. Gyógyszereket és vizet vettem a kezembe, és komolyan azon gondolkoztam, hogy megölöm magamat. Nem féltem a haláltól, megoldásként tekintettem rá. Amikor ilyen hangulatban vagy, nem egy önző dologként tekintesz az öngyilkosságra. Úgy gondolod, hogy ezzel szívességet teszel mindenkinek. Hívtam a nővéremet, Angelt, apámat, de senki sem vette fel. Készen álltam arra, hogy lenyeljem őket és hirtelen hallottam, hogy azt kiabálom, állj. Aztán hívott Angel és azonnal repülőre szállt. Tudtam, hogy hozzám jön, megnyugodtam és vártam rá.”

Ezután szakszerű segítséget kapott, aminek hála szembe tudott nézni múltjával és megbocsájtott magának, amiért nem állt ki magáért, valamint egy jobb és nemes dologra kezdte összpontosítani figyelmét.

„Találkoztam egy nővel, Somaly Mammel, aki a szexuális rabszolgaságtól menti meg a lányokat Délkelet-Ázsiában. Ezeket lányokat elrabolják vagy eladják fiatalon, úgy 4-5 évesen. Koszos bordélyházakban élnek, ahol mindennap megerőszakolják őket. Somaly egyik ilyen menedékházában, Kambodzsában, több tucat ilyen fiatal túlélővel találkoztam. A barátaim lettek, a húgaim. Amíg segítek nekik gyógyulni, addig én is gyógyulok.”

A 90210 nézői pontosan tudják, hogy AnnaLynne karakterét, Naomit is érte szexuális erőszak a sorozatban, ezen jelenetek pedig nem voltak könnyűek számára, mégis rendületlenül végigcsinálta, mivel egy lehetőségnek tekintette arra, hogy felemelje hangját ezen probléma ellen és segítse azokat a fiatal lányokat, akik hasonlón mentek keresztül.

„Ez egy teljes utazás volt számomra, hogy elérjek oda, ahol ma vagyok. 26 éves vagyok, és minden évben ellátogatok Kambodzsába. Idén ősszel egy főiskolai körútra megyek. Létrehoztam egy oldalt, az TheAnnaLynneMcCord.com-ot, ahova verseket írok. Kaptam egy új szerepet a Dallasban. Ott van a családom, akikkel tartom a kapcsolatot. És egy mély, intim kapcsolatom van a férfival, akit szeretek, Dominic Purcell-lel. Csodálatos és észbontó a szex vele és már nem okoz bűntudatot vagy szégyent.”

Végül pedig így zárta mondandóját: „Legfőképpen pedig van egy üzenetem a nőknek és a lányoknak: emeljétek fel a hangotokat. Ne zárkózzatok be. Ne hagyjátok, hogy a társadalom udvarias hazugságai elhallgattassanak titeket. Őszintén szólva, újra elviselnék mindent, mivel ez vezetett el a saját forradalmamhoz.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek