Starity

Íme az első forgatási képek a Cobain-filmről

2014. június 04. 21:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mint arról már korábban beszámoltunk, Tom Grant dokumentációi alapján készül a legújabb dokumentarista-jellegű Cobain-film, melynek megjelenése év végére várható. Íme az első forgatási képek!

hirdetés
Íme az első forgatási képek a Cobain-filmről

Courtney Love 1994 áprilisának elején bérelte fel Tom Grant magánnyomozót, hogy találja meg férjét, aki aprilis 1-jén szökve távozott az őt heroinfüggőséggel kezelt Exodus Rehabilitációs Központból. Kurt ezt követően jegyet vásárolt és Seattle-be repült, ahol hosszabb ideig időzött a reptéren és egy beszámoló szerint autogramot is osztogatott rajongóinak.

Cali DeWitt, a zenész lányának dadája még találkozott is a zenésszel a Lake Washingtoni Cobain-rezidencián, ám a Kurt Exodusból való távozását követő hét eseményei máig tisztázatlanok. Április 8-án egy, a Cobain-házba érkező villanyszerelő talált a Nirvana frontemberének holttestére a garázs feletti üvegházban. Kurt már három napja halott volt, fejlövés végzett vele.

Mint a legtöbb legendás előadóművész esetében, úgy Cobainnal kapcsolatban is felmerült a lehetőség, miszerint halála a halottkémi megerősítéstől függetlenül mégsem öngyilkosság volt, hiszen a bizonyítékok – vagy azok hiánya – idegenkezűségre utal. E gyilkossági összeesküvés-elméletekkel kapcsolatban írt könyvet Tom Grant nyomozó is, és tézise olyan népszerűnek bizonyult, hogy Ki ölte meg Kurt Cobaint? címmel műsort is indíthatott évekkel később.

E feltételezésekre csaptak le Ian Halperin és Max Wallace újságírók is, akik Aberdeenbe utaztak, hogy kiderítsék az igazságot a legendás zenésszel kapcsolatban, ám ők is arra jutottak, miszerint a gyilkossági elmélet látszik valószínűbbnek. Ennek adnak hangot Szerelem & Halál című múvükben is.

Nemrégiben Tom Grant úgy döntött, hogy ideje filmre vinni a tragikus sorsú zenész életét, és megkezdődött a Soaked In Bleach címre keersztelt dokumentumfilm forgatása, melynek során ismét társra lelt a fent említett írókban.

A filmet Benjamin Statler rendezi, a főszerepekben pedig többek között Tyler Bryant, Sarah Scottot, Daniel Roebuckot és August Emersont láthatjuk. A film középpontjában álló helyszínelős jeleneteket pedig Brian Grego stúdiójában forgatja a stáb, ahol a megszólalásig hasonló körülményeket teremtettek a forgatáshoz. A film valamikor év végén kerül a külföldi mozikba, ám arról még nincsenek hírek, hogy hazánkba is eljut-e majd szinkronosan.












Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek