Starity

Durva! Slender Man miatt akart gyilkolni két 12 éves lány

2014. június 05. 13:01   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tizenkilenc késszúrást szenvedett el egy osztálytársuk egy pizsamaparti után, mivel a lányok az ő áldozatával akartak tisztelegni a kitalált lény előtt.

hirdetés
Durva! Slender Man miatt akart gyilkolni két 12 éves lány

Slender Man legendája 2009-re vezethető vissza, amikor is a Something Awful nevezetű oldal fórumán megjelent két fekete-fehér fotó, melyeken egy-egy csapat gyerek látható, a háttérben pedig feltűnik egy magas, vékony, arc nélküli teremtmény, ami öltönyt visel. A képek a feltöltő elmondása szerint 1983-ban és 1986-ban készültek, a rajtuk szereplő gyerekek és a fotók készítői pedig eltűntek – valószínűleg holtan végezték.

Az átszerkesztett képeket egy Eric Knudsen és Victor Surge neveken ismert fórumozó töltötte fel, ezzel pedig lavinát indított el az interneten és egy legenda vette kezdetét. A webet elárasztották az igazinak titulált képek és különböző rajzok, kitalált történetek készültek, amik úgy terjedtek szájtról-szájtra, mint anno a népdalok szájról-szájra.

A YouTube-ra sajátkészítésű minisorozatokat és rövidfilmeket töltenek fel folyamatosan vállalkozószellemű fiatalok, 2011-ben a Minecraft nevezetű játékban megjelent egy Enderman nevezetű karakter, ami sokban hajazott Slender Manre, majd a lény egy évvel később saját videojátékot is kapott Slender: The Eight Pages címmel, tavaly pedig a folytatás is megérkezett a Slender: The Arrival néven.

Szintén 2013-ban jelent meg egy alacsony költségvetésű film és a tervek szerint az idei évben is érkezik kettő, Slander Man legendája pedig még az Odaát kilencedik évadának 15. epizódjában is életre kelt, bár Thin Man néven. Most azonban egy brutális és sokkoló dologgal is bővült a lista, ugyanis néhány napja két 12 éves lány gyilkosságot akart elkövetni, hogy a kitalált teremtmény nyomdokaiba léphessenek.

Május 30-án este ugyanis Morgan Geyser és Anissa Weier pizsamapartit tartott, ahova meghívták áldozatukat is, hogy több hónapos tervezgetés után végre véghez tudják vinni elképzelésüket: feláldozzák Slender Mannek, hogy ezáltal az ő bizalmasai, helyettesei lehessenek. Végül nem az este folyamán, hanem másnap reggel támadtak rá egy parkban az osztálytársukra, aki 19 késszúrást szenvedett el, majd otthagyták.

A lány kivánszorgott egy útra, ahol egy éppen arra járó biciklis talált rá, aki rögtön hívta a rendőrséget. Az áldozat elárulta egyik támadója nevét a kiérkező tiszteknek, majd azonnal kórházba szállították. Kezelő orvosa hétfőn elárulta, egy milliméteren múlt, hogy az egyik szúrás nem találta el a szív közelében található egyik nagy artériát, viszont állapota már stabil.

A két lány még tavaly decemberben olvasott egy horror-történetekkel foglalkozó oldalon Slender Manről, aki elmondásuk szerint a Nicolet National Forestben él egy villában, áldozathozataluk után pedig vele élhettek volna. Az egyik tettes továbbá elárulta a rendőröknek, hogy álmában látja a lényt, aki nem mellesleg figyeli is őt, olvas a gondolataiban és teleportálni is tud.

„Ez hihetetlenül felháborító szülőként és rendőrfőkapitányként tekintve is” - nyilatkozta Waukesha rendőrfőkapitánya, Russell Jack egy hétfői konferencián.

Morgan és Anissa elsőfokú gyilkosság vádjával állt a Waukesha Megyei Bíróság elé hétfőn, az ítéletet azonban még nem hozták meg, de ha a végzés szerint bebizonyosodik, hogy bűnösök, akkor akár 60 év börtönbüntetésre is számíthatnak, ugyanis teljes jogú felnőttekként kezelik őket. A bírósági biztos 500 ezer dolláros óvadékot terjesztett ki fejenként mindkettejükre.

Az elkövetők: Morgan Geyser és Anissa Weier | Fotó: People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek