Starity

10 előadó, aki playback nélkül is színpadot robbant II.

2014. június 10. 22:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk következő részében ismét 10 előadót hoztunk el nektek, akik playback nélkül is fergeteges koncerttel képesek megörvendeztetni rajongóikat!

hirdetés
10 előadó, aki playback nélkül is színpadot robbant II.

AC/DC

Az idén fennállásának 41. születésnapját ünneplő ausztrál zenekar már számtalanszor bizonyította, hogy a rockzenei élvonalban a helyük, hiszen e négy évtizedet hihetetlen energiával és töretlen sikerrel turnézták végig. Pályájuk 1980-ban akár derékba is törhetett volna a karizmatikus frontember, Bon Scott halálát követően, ám a csapat ezt a csapást is túlélte Brian Johnson segítségével.

Sajnos nemrégiben kiderült: Malcolm Young betegsége miatt nem állhat színpadra, ám az AC/DC továbbra is „családi vállalkozás” marad, ugyanis a zenészt unokaöccse, Stevie Young helyettesíti majd a lemezeken és turnékon. A csapat tagjai már a 60. életévükben járnak, ennek ellenére fiatalokat megszégyenítő energiával nyomulnak a színpadon!

Papa Roach

Az idén hazánkba is eljutó Papa Roach sem egy mai darab, ugyanis Jacoby Shaddix zenekara 1993-ban alakult a kaliforniai Vacaville-ben és 2008-ig az eredeti felállással dolgoztak, amikor is Dave Buckner dobos magánéleti problémák miatt kilépett a csapatból, helyére pedig a ma már jól ismert Tony Palermo került.

A Papa Roach napjainkig hét nagy sikerű albumot tudhat magáénak, ám élőben is legalább olyan jól szólnak, mint a lemezeken – ha nem jobban –, és idén augusztus 20-án a hazai rajongók is tanúi lehetnek zseniális műsoruknak a STRAND Fesztivál keretein belül!

Three Days Grace

Az 1992-ben alakult kanadai zenekar is nagy erőkkel tört előre az évek során és négy nagylemezük által bebizonyították, hogy igenis helyük van a pályán! Az AC/DC-hez hasonlóan ők is új énekessel, Matt Walsttal kiegészülve folytatják karrierjüket, miután 2013-ban Adam Gontier búcsút mondott a csapatnak.

Mindettől eltekintve, a zenekar hatalmas energiákat képes megmozgatni a színpadon is Adammel vagy épp nélküle!

Evanescence

Amy Lee zenekara is maradandót alkotott fennállása 19 éve során, és bár csupán három stúdiólemezük jelent meg, az Evanescence ettől eltekintve is kirobbanó sikernek örvend. Bármennyit is kell várniuk egy-egy lemez elkészültére, a rajongók mindig kitörő lelkesedéssel fogadják az arkansasi zenekart, bárhol is lépjenek fel.

Bár Amyt korábban sokszor érte támadás azzal kapcsolatban, hogy előszeretettel figurázta ki Britney Spearst vagy épp Christina Aguilerát; az énekesnő – kolléganőivel ellentétben – kivétel nélkül élőben énekel a koncerteken, méghozzá nem is akárhogyan!

Linkin Park

A Chester Bennington-vezette hattagú formáció is hihetetlen show-t tud kerekíteni egy-egy koncert alkalmával, ami a két énekes mellett könnyű és nehéz is lehet, ennek ellenére a csapat könnyedén veszi az akadályokat. A Linkin Park 1996 óta szinte mindig ugyanazzal a felállással dolgozott, mint ma, egyedül énekesüket cserélték le 1999-ben.

Ugyan kísérőzenészek jöttek-mentek a csapat életében, a srácok mindig egy húron pendültek és élőben is képesek átadni azt a felemelő energiát, mely a lemezeikből árad.

Daughtry

Chris Daughtry sokaknak lehet ismerős, hiszen az énekes az American Idol ötödik szériájában tűnt fel és hódította meg egyszerre a bírákat és a női szíveket. Ugyan a versenyt nem sikerült megnyernie, ettől eltekintve a róla elnevezett zenekar igen jól alakítja karrierjét, hiszen a saját magukról elnevezett debütáló lemez egészen az első helyig kúszott a Billboard Top 200-as listáján.

Akik a műsor során volt olyan szerencsések, hogy élőben láthatták/hallhatták énekelni Christ, azok tudják, hogy a zenész őrületesen jó hangi adottságokkal rendelkezik, ám akinek netán kétsége támadna efelől, az nézze meg ezt a 2012-es felvételt!

Good Charlotte

A Madden ikrek által 1996-ban alakított waldorfi pop-punk csapat ugyan napjainkban éppen szünetel Benji és Joel szólókarrierje miatt, a Good Charlotte korábban már számtalanszor megmutatta fiatalos lendületét és őrületes tehetségét. Dalaik közül több is felbukkant az Amerikai pite című sikeres filmsorozatban, így világszerte kedveltek lettek a srácok – akárcsak a Blink-182, akik szintén nem egy slágert kölcsönöztek a filmeknek.

Benji és Joel jelenleg a The Madden Brothers-projekten dolgozik, azonban tavaly úgy nyilatkoztak, miszerint a GC is visszatér hamarosan a zeneiparba a soron következő hatodik nagylemezzel, amint a jelenleg futó munkálatokkal végeztek. Addig is itt egy kis betekintés egy vérbeli Good Charlotte-buliba!

Blink-182

Ha már szóba került az Amerikai pite, akkor semmiképp nem szabad megfeledkeznünk a háromtagú kaliforniai trióról, a Blink-182-ról sem. Mark, Tom és Travis 1992 óta vannak a pályán és napjainkban is a legnépszerűbb pop-punk zenekarok között vannak számon tartva.

Érdekesség, hogy a Blink több ízben nyert díjat kedvenc zenekar és legjobb videoklip kategóriában, bár mi szívesen díjaznánk őket az élő előadásokon lebonyolított show-kért is!

Sum 41

Deryck Whibley zenekara is nem egy népszerű slágert tudhat magáénak, melyek filmek és sorozatok betétdalaiként is funkcionáltak az évek során. Ugyan a frontember nemrégiben sürgősségi kórházi ápolásra szorult rosszul működő szervei miatt és jelenleg otthonában lábadozik, ám szeretne mihamarabb színpadra állni ismét, amit nem is csodálunk, hiszen élőben is hihetetlenül jól szólnak azok a bizonyos slágerek!

Avril Lavigne

Ha már szóba került Deryck, ne feledkezzünk meg a zenész exfeleségéről, Avril Lavigne-ról sem, aki ugyan stílust váltott és maga mögött hagyta a pop-punkot, ám ennek ellenére a kanadai dalospacsirta nem kevés remek előadással örvendeztette már meg rajongóit.

Avril az éneklés mellett olykor gitárt is ragad vagy a zongora mögé ül, ám mi elsősorban azt szeretjük, amikor élőben énekel, hiszen alkalomadtán saját dalai mellett mások szerzeményeivel is megörvendezteti követőit, mint az alábbi felvételen!

Cikksorozatunk előző része:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek