Starity

Így hívják igazából kedvenc sztárjainkat

2014. június 09. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezúttal kedvenc sztárjaink eredeti neveinek jártunk utána, hogy ki honnan és miért választotta magának művésznevét.

hirdetés
Így hívják igazából kedvenc sztárjainkat

Miley Cyrus

Az egykori Disney-csillag Destiny Hope Cyrus néven látta meg a napvilágot, ám gyerekkorában ráragadt a Smiley becenév, később ezt rövidítette le Miley-ra. A 21 éves sztár annyira beleszeretett új nevébe, hogy végül 2008-ban hivatalosan is megváltoztatta a születésekor kapott nevet Miley Ray Cyrusra.

Katy Perry

A Dark Horse énekesnője is művésznevet használ a színpadon, ugyanis Katy születési anyakönyvi kivonatában a Katheryn Elizabeth Hudson név szerepel. Az énekesnő 16 éves korában egy keresztény evangélista album borítóján felfedezte a Katy Hudson nevet, és ugye a Kate Hudson név is foglalt volt már, így Katy vezetéknévként édesanyja leánykori nevét vette fel színpadi megjelenéseihez.

Lorde

Lorde-ot abszolút meg tudjuk érteni, amiért egy viszonylag rövid nevet választott magának, ugyanis a fiatal tehetség Ella Marija Lani Yelich-O'Connorként jött világra.

Az énekesnő elmondása szerint a barátai találták ki számára a nevet egy színházi karakter után. A Lordot túl férfiasnak, bár arisztokratikusnak találta, így tett a végére egy e betűt, és máris nőies formát kapott új beceneve.

Pitbull

A népszerű énekes – eredeti nevén Armando Christian Pérez – az azonos nevű kutyafajtáról nevezte el magát, mint mondja, azért, mert ezek az állatok ki vannak tiltva országából, ám úgy véli, a pitbullok képesek elharapni láncaikat, és ez a fajta szabadszellem jellemzi ő magát is.

Jay-Z

A népszerű rapper Shawn Corey Carter néven örvendeztette meg szüleit 45 évvel ezelőtt. Gyerekként a Jazzy becenevet használta, ám később mentora – és egyben producere –, Jaz-O iránti hálából Jay-Z-re keresztelte magát. Érdekesség, hogy a zenész otthonául szolgáló Brooklynban van egy J/Z névre keresztelt metrószakasz is. Ejha!

Elle és Dakota Fanning

A Fanning testvérek második keresztnevüket használják a közéletben. Elle első keresztneve Mary, Dakotáé pedig Hannah. A magánéletükben ezeket a neveket használják a lányok.

Rihanna

A barbadosi szépség szintén a középső nevét használja fellépései és közéleti szereplései alkalmával, ugyanis az énekesnő Robyn Rihanna Fenty néven jött világra 26 évvel ezelőtt.

Ne-Yo

Shaffer Chimere Smith 2004-ben producerétől, Big D-től kapta a Ne-Yo nevet a Mátrix-filmek Neója után. Milyen érdekes, nem igaz?

Nicki Minaj

Onika Tanya Maraj régóta használta a Nicki becenevet – mely az Onika névből jött –, és később menedzsere hatására változtatta vezetéknevét Minajra.

Tina Fey

A Bajos csajok szexi tanárnője Elizabeth Stamatina Feyként jelentkezett annak idején a castingra, ám a későbbiekben az első 14 betűt elhagyta nevéből és egyszerűen Tina Feyként futott be.

Matthew, Nathan, Jared és Caleb Followill

A Kings Of Leon-fiúk Matthew kivételével testvérek (Matt az unokatestvérük), emellett pedig a Fanning lányokhoz hasonlóan ők is a második keresztnevüket használják, amikor színpadra lépnek, egyébként a Cameron, Ivan, Michael és Anthony Followill névre hallgatnak.

Olivia Wilde

Olivia Jane Cockburn azután változtatta Wilde-ra vezetéknevét, miután szerepet kapott Oscar Wilde The Importance of Being Ernest című darabjában a középiskolában.

Jamie Foxx

Eric Marlon Bishop néven látott napvilágot a zenész, akinek nevét viselte már egy női komikus, így a későbbiekben felvette a Jamie-t mint a kétértelműség záloga – hisz, mint tudjuk, a Jamie női és férfinév is lehet –, a Foxxot pedig kedvenc előadója, Redd Foxx után választotta.

Emma Stone

A csodálatos Pókember sztárja Emily Jean Stone néven jött világra 1988-ban, ám mivel az Emily Stone név már foglalt volt – ezt a nevet viselte egy modell az Australia's Next Top Modelljében –, így Em egyszerűen megváltoztatta az Emilyt Emmára.

Ashton Kutcher

Ashton nem sokat változtatott eredeti nevén, csupán eldobta első keresztnevét, a Christophert 19 évesen.

Portia De Rossi

Amanda Lee Rogers 15 évesen vette fel a Portia De Rossi nevet. Míg a Portiát Shakespeare A velencei kalmár című darabjának hősnője után választotta, addig a De Rossira azért esett a választása, mert elmondása szerint rendkívül egzotikusan hangzik.

Bruno Mars

Peter Gene Hernandez azért változtatta meg eredeti nevét, mert szerette volna elkerülni azt, hogy utolérjék azok a sztereotípiák, melyek a latin és spanyol művészekre jellemzőek. A Bruno egyébként gyerekkori beceneve (is) volt.

Fergie

Stacy Ann Ferguson a vezetéknevét szabta át, amikor művésznevet választott magának. 2009-ben hozzáment Josh Duhamelhez, 2013-ban pedig hivatalosan is megváltoztatta nevét Fergie Duhamelre.

Drake

Aubrey Drake Graham nemes egyszerűséggel kizárólag a középső nevét használja, amikor a színpadra lép.

Pink

Az énekesnő Alecia Beth Moore néven látott napvilágot. Elmondása szerint a Pinket Quentin Tarantino Kutyaszorítóban című filmjéből Mr. Pink karaktere után kapta a barátaitól, akik úgy gondolták, hogy Alicia meglehetősen hasonlít a figurára.

Macklemore

Ben Haggerty nevének története igen érdekes, ugyanis a srác az iskolában rajzolt egy szuperhős karaktert, akit Professor Macklemore-nak nevezett el, később pedig ezt a művésznevet vette fel. Milyen kreatív!

Lady Gaga

A Mother Monster anyakönyvi kivonatában a Stefani Joanne Angelina Germanotta név áll, ám az énekesnő elmondása szerint sokan cikizték különleges neve miatt, így elhatározta, hogy nyilvánosság előtt nem fogja használni.

Calvin Harris

A DJ Adam Richard Wilesként született, ám egy skót származású rokona megváltoztatta a nevét, hogy ne legyen olyan kétértelmű.

Shay Mitchell

A csinos kis hazudozó személyi igazolványában a Shannon Ashley Mitchell név van feltüntetve, ám a színésznő elmondása szerint azért mosta össze két keresztnevét, mert szerette volna, ha forgatás közben megkülönböztetik attól a lánytól, aki igazából ő maga.

Vin Diesel

A sármos színész akkor váltott nevet, amikor kidobóként kezdett dolgozni New Yorkban, ehhez pedig eredeti nevéből – Mark Sinclair Vincent – a vezetéknevet rövidítette le Vinre, és hozzácsapta a Dieselt.

Lucy Hale

Karen Lucille Hale középső nevének becézett változatát választotta művésznévnek, és milyen jól tette! Karen Hale-ként nem is tudjuk elképzelni őt!

Elton John

Reginald Kenneth Dwight művésznevét több okból is választotta. Érdekesség, hogy a zenész 1972-ben hivatalosan is átkereszteltette magát Elton Hercules Johnra. Míg az Eltont Elton Dean szaxofonistától „nyúlta le”, addig a John Long John Baldry brit blues zenész nevéből ered. A Hercules nevet a brit Steptoe and Son című sitcomban egy ló viselte, innen ered e harmadik név.

Lana Del Rey

Elizabeth Woolridge Grant sosem érezte, hogy a szülei által neki választott nevek illettek volna hozzá, így elhatározta, hogy megváltoztatja nevét, és Lana Del Rey lett.

A$AP Rocky

Rakim Mayers már eleve egy legendás rapper, Rakim után lett elnevezve, de ez nem volt elég a sztárnak, aki az őt követő slepp – A$AP Mob (Always Strive And Prosper rövidítése) – után vette fel művészneve első felét, míg a másodikat, a Rockyt édesanyja adta neki gyerekkorában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek