Starity

Dirty Slippers: hét nap, hét koncert — interjú

2014. június 12. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyarokként méltán lehetünk büszkék a gyulai származású Dirty Slippers zenekarra, hiszen a srácok alig néhány nappal ezelőtt tértek haza a chicagói The Last Vegas zenekarral közös egy hetes európai turnéjukról, ám azóta sem pihennek: hamarosan Románia felé veszik az irányt.

hirdetés
Dirty Slippers: hét nap, hét koncert — interjú

A Lobó Szalóky Lázár által vezetett négy tagú formáció alig néhány nappal ezelőtt tért haza a The Last Vegasszal közös európai miniturnéról, melynek keretein belül hét nap alatt hét koncertet adtak a srácok négy országban. Lázárék azonban hazatérésük óta sem pihennek, hanem gőzerővel készülnek további fellépéseikre, ugyanis hamarosan Romániában örvendeztetik meg a közönséget.

- Június 1-jén Budapesten, a Fészek Klubban léptetek először színpadra a The Last Vegas társaságában. Hogyan fogadta őket a hazai közönség?

- Nagyon sok rajongóval beszélgettem, akik elmondták,hogy 4-5 éve várnak egy The Last Vegas koncertre Budapesten, éppen ezért nem meglepő,hogy teltházas koncertet sikerült adni. A srácoknak nagyon tetszett a Fészek Klub stílusa, hangulata, aki járt már ott, tudja, hogy miről beszélek. Egy kis pinceszoba az egész, de mégis jól szól és fantasztikus hangulatot áraszt.

- Milyennek ismertétek meg a srácokat? Milyen kapcsolat alakult ki a két zenekar között?

- Nagyon hamar barátságot alakítottunk ki, hiszen 8 napig együtt éltünk, mozogtunk a turnén. Ahhoz képest, hogy hazájukban mennyire elismert és híres zenekar, valamint, hogy milyen világsztárokkal játszanak, a legkedvesebb srácok, akikkel valaha turnéztunk. Horvátországban például az aljzat meglazult a gitáromban, Bryan, a gitáros felpattant a színpadra, leakasztotta a gitárom a nyakamból, leugrott, gyorsan megcsinálta és visszaadta. Alázatos, profi, kedves fickók!



Fotók: Facebook

- Mint tudjuk, rengeteg kilométert megtettetek két turnéállomás között. Az utazáson és a fellépéseken kívült volt-e lehetőségetek kicsit kikapcsolódni, várost nézni?

- Persze, meglátogattunk fontos történelmi helyszíneket, így például Nürnberg, Varazsd váraiban is jártunk. Ritók-Filip Áron barátunk jóvoltából, Zalakaroson a Muskátli Vendégházban is pihengettünk relaxáltunk a varazsdi és bécsi koncertjeink előtt,között és után. Rengeteget grilleztünk a koncertek előtt, nagy nevetések, igazi nyári kerti-partik, rögtönzött bulik, amik jellemezték az egész turnét. (nevet)

- A turné mely állomásán éreztétek legjobban magatokat?

- Bayreuth egyértelműen, teltház, énekelték a dalokat, hatalmasat buliztunk, reggelig tartott a buli.



Fotók:Facebook

- Voltak-e felemelő, megrázó pillanatok? Milyen fogadtatásban volt részetek a külföldi közönség részéről?

- A közönség pazar volt minden helyszínen. Nagyon nyitottak és szinte mindenhol ismerték a dalokat, nagyon tetszett az a felkészültség, hogy úgy jönnek a koncertekre, hogy előtte lecsekkolják az előadókat. Ezek voltak a felemelő pillanatok. Megrázó pillanat nem volt, talán maximum annyi, hogy Varazsdon lenyúltak 6 CD-t az árusító asztalról, de végülis ennek is a jó oldalát kell nézni, szerették a zenét és kellett nekik az album. (nevet)

- A turné során rengeteg élménnyel, emlékkel és új barátságokkal gazdagodtatok. Fogjátok tartani a kapcsolatot a The Last Vegas tagjaival? Ti hogyan folytatjátok tovább?

- Természetesen, és ha a jó Isten továbbra is megsegít, októberben folytatjuk a közös turnét. Van szó Angliáról, további nyugat-európai koncertekről és természetesen Amerikáról is. Majd kialakul. A Dirty Európa turnéja még nem fejeződött be, szombaton Erdélyben Csíkszeredában, vasárnap Csíkszentdomokoson a Lova Napon lépünk fel, ahol tavaly is több ezer ember előtt játszottunk. Imdájuk Erdélyt, imádjuk ezt a turnét és hálásak vagyunk a rengeteg jóért,amit a közönségtől kapunk! Erdély után pedig 21-én Hevesen játszunk, ami szintén egy fontos állomása lesz a hazai Múzsa Turnénak. De ha lehetek teljesen őszinte, én minden egyes koncertünket nagyon élvezem! Szerintem ez a legjobb dolog egy zenész életében, éppen ezért nekünk mindig is a turnézás lesz a legfontosabb.











Fotók:Facebook

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek