Starity

Véget ért Taylor Swift turnéja

2014. június 15. 11:11   |   Szerző: russogomez99

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az amerikai énekesnő RED nevet viselő albuma után világ körüli turnéra indult még tavaly március 13-án, mely 86 koncert után a napokban elérkezett a végéhez.

hirdetés
Véget ért Taylor Swift turnéja

Taylor még 2012. október 25-én, három nappal a Red címet viselő negyedik stúdióalbuma megjelenése után jelentette be, hogy 2013. március 13-án újra turnéra indul. Hozzátette, hogy az előző turnéi is nagyok voltak (Fearless és Speak Now), de ez minden szempontból nagyobb lesz.

A turné észak-amerikai állomásait Ed Sheeran, Brett Eldregre, a Florida Georgia Line, Joel Crouse, Casey James és Austin Mahone nyitották. Észak-Amerikában 66 koncerten láthatták kedvencüket a rajongók, többek között olyan stadionokban, mint a Soldier Field, Cowboys Stadium vagy akár a Gilette Stadium.

Taylor ellátogatott ausztrál és új-zélandi rajongóihoz is 2013 novemberében, illetve decemberében. Ausztráliában a Perth, Brisbane, Sydney és Melbourne városokban tartott (teltházas) koncertek stadionokban kerültek megrendezésre. Új-Zélandon Aucklandban a Vector Arénában adott három teltházas koncertet.

Az énekesnő és csapata tavaly ősszel hat európai dátumot is bejelentett, ebből ötöt a londoni O2 Arénában, míg a hatodikat a berlini O2 Worldben rendeztek meg. A londoni koncerteket a The Vamps nyitotta. Késő februárban a Cornettóval együtt ázsiai koncerteket adtak a turnéhoz. Shanghajban, Tokióban, Dzsakartában, Manilában, Kuala Lumpurban és Szingapúrban élvezhették az énekesnő Red turnéjának koncerteit.

A dallistán az olyan sikerszámok mellett, mint a Love Story, a Sparks Fly vagy a híres You Belong With Me, helyet kaptak a legújabb szerzemények is, köztük az I Knew You Were Trouble, az album névadó dala, a Red vagy a kissé countrystílusú Begin Again, de a 22 sem maradhatott le a listáról.

A koncerteket a We Are Never Ever Getting Back Together slágerével zárta, és mindig felcsendült egy meglepetésdal is, amik lehettek kevésbé ismertek, mint például a Cold as You, de többek által kedvelt szerzemények is. Az est folyamán Ed Sheerannel előadták a közös Everything Has Changed nevet viselő dalukat is.

A turné során olyan sztárokkal énekelt együtt a 22 énekesnője, mint Jennifer Lopez, Ellie Goulding, Emeli Sandé, Hunter Hayes vagy Cher Lloyd.

Idén ősszel Taylor piacra dobja ötödik stúdióalbumát, aminek a nevét még ugyan homály fedi, a rajongók már alig várják, és persze a hozzá tartozó turnét is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek