Starity

Plágiumpert nyert Lady Gaga

2014. június 19. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2011-ben érte az a vád Lady Gagát, miszerint népszerű slágere, a Judas nem az ő szerzeménye, hanem Rebecca Francescatti, chicagói énekesnő dalának, a Judának az átdolgozott verziója. Az ügyről kedden született döntés.

hirdetés
Plágiumpert nyert Lady Gaga

2011 augusztusában érte az a vád a népszerű énekesnőt, miszerint Rebecca Francescatti 1999-es dalát, a Judát dolgozta fel a Judas megírásakor. Az NBC Chicago elmondása szerint a két dal közötti hasonlóság azért is fordulhatott elő, mivel a basszista Brian Gaynor többek között Rebeccával és Gagával is dolgozott már együtt. Alig két nappal ezelőtt született meg a döntés az ügyben a chicagói szövetségi bíró bevonásával, aki elutasította a plágiumpert:

„Arra a konklúzióra jutottunk a törvény bevonása által, miszerint a két dal nem mutat alapvető hasonlóságot. Semmilyen ésszerű tény nem támasztja alá azt, hogy az alperes lemásolta volna Francescatti szerzeményét. A dalok nem mutatnak olyan egyedi hasonlóságot, mely azt jelezné, hogy az egymás munkájának másolását tiltó törvény megsértésre került volna. Ennek megfelelően az alperesnek ítéljük az ügyet” – hirdette ki Marvin E. Aspen szövetségi bíró.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek