Starity

Mylène Farmerről énekel új albumán Alizée

2014. június 20. 19:07   |   Szerző: Melle Ketrin

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már csak néhány nap és megjelenik Alizée új albuma, a Blonde. Ez alkalomból a Pure Charts találkozott az énekesnővel, aki készségesen válaszolt pár kérdésre.

hirdetés
Mylène Farmerről énekel új albumán Alizée

Nemcsak Alizée rajongói, hanem a vörös popdíva, Mylène Farmer csodálói is kíváncsian felkapták a fejüket, amikor megjelent az exlolita új albuma, a BLONDE tracklistája, mely tartalmazott egy Mylène Farmer névre keresztelt dalt.

– Nincs eleged abból, hogy folyton Mylène Farmerről kell beszélned?
– Nem, mert nem adnék elő olyasvalakiről egy dalt, akiből elegem van!

– Ismertesd velünk ennek a dalnak a történetét. Hogy történt mindez, miért pont erre esett a választás?

– Az a vicces az egészben, hogy ez a dal eredetileg nem nekem íródott. Egyik nap a stúdióban voltam épp és Pascal Obspoval dalokat válogattunk az albumomra. A számítógépen megláttam egy fájlt, aminek Mylène Farmer volt a neve. Megkérdeztem tőle, hogy mi az, azt hittem, neki íródott dalról van szó... Aztán Pascal azt válaszolta, hogy nem, az a dal tulajdonképpen Mylène-ről szól! Így megkérdeztem, mi lesz a dal sorsa, amire azt válaszolta, hogy még ő sem tudja. Aztán azt mondtam, hogy keres valakit, aki elénekelhetné, akkor talán én lennék a legmegfelelőbb alany. Kértem, hadd hallgassam meg a dalt, ami után csak annyit tudtam mondani, hogy „ez nagyon szuper”.

– Miről szól a dal?

– Ez egyfajta tisztelgés előtte. Már nem vagyok ott vele, hogy elmondhassam neki, hogy nagyon szeretem őt és hiányzik is. Ebben a dalban egy rajongó életét mesélem el. Én vagyok az, aki ezzel a rajongóval él. Ez a személy, akit szeretek és akivel élek, olyannyira rajong Mylène-ért, hogy azt akarja, hogy a párja is olyan legyen, mint ő. Tehát azt várja el tőlem, hogy legyek olyan, mint Mylène Farmer. De én nem vagyok Mylène. Ő talán tökéletes, de én nem vagyok az. Egy olyan rajongó történetét mondom el, aki minden egyes nap Mylène-nel kel, és Mylène-nel is tér nyugovóra... Akár én is lehetnék ilyen. Habár már 14 év eltelt a Moi... Lolita óta és 10 éve nem dolgozom együtt Mylène-nel, ő még mindig az életem része. Még mindig rajongok érte, ősszel az egyik koncertjére is elmentem, a Bercy-be. Ő egy olyan művész, akit nagyon tisztelek és csodálok.

– Miért vártál ilyen sokáig, hogy előadj egy ilyen dalt?

– Kész lettem volna beszélni 2013-ban is, de akkor csináltam egy csomó dolgot és volt pár problémám is. Ha valaki megközelít minket, próbálunk minél többet tanulni tőle. Beszélgetünk. Én a dalaimban mindig olyanokról beszélek, akik közel állnak hozzám. A Plus de bye bye-ban Grégoire-ról beszélek. Ő is és Mylène Farmer is nagyon fontos személyek az életemben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek