Starity

Vállalkozónak csap fel Barbie

2014. június 22. 16:04   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Mattel újabb munkakörbe avatta be világhírű babáját: ezúttal a vállalkozók kemény világában kell majd helyt állnia Barbie-nak.

hirdetés
Vállalkozónak csap fel Barbie

Barbie több mint 150 különféle munkakörben kipróbálta magát: volt már tanár, sebész, tűzoltó, elnöknő, asztronauta, olimpikon, szülész orvos, számítógépes mérnök, divattervező, újságíró, építészmérnök, szupermodell és fociedző is. Most azonban egy teljesen új pályára tévedt, ami talán a legnagyobb kihívás lesz eddigi életútja során, tekintve azt, hogy ebben a munkakörben a nőket eléggé alábecsülik.

Szerdán jelentette be ugyanis a Mattel, hogy a sokakból elég nagy ellenszenvet kiváltott fürdőruhamodell-Barbie után piacra dobják a vállalkozóként tevékenykedő babát – kompenzálva ezzel a nagy felháborodást, aminek a szülők hangot is adtak.

„Készen állunk a következő nagy dobásra, a vállalkozó Barbie baba egy kifinomult ruhát visel, ami természetesen a védjegyévé vált rózsaszínben pompázik, de a modern trendeknek megfelelően. Olyan luxus kiegészítőkkel, mint a ragyogó nyaklánc, a menő táska és az elegáns frizura, melyek okos és profi benyomást keltenek” - olvasható a Mattel marketingszövege.

Új munkaköre miatt Barbie elmaradhatatlan kellékei közé tartozik még aktatáskája mellett tabletje és okos telefonja is, melyek a hivatalos leírás szerint mindig nála vannak, hiszen egy fontos üzletasszony.

Azonban az új babák hiába tanítják arra a kislányokat, hogy ne hagyják elnyomni magukat a férfiak által uralt világban és merjék megvalósítani álmaikat, tökéletes külsejük miatt még mindig sok támadás éri őket.

„Továbbra is arra ösztönöz, hogy a megalapozott szűk eszményekben az irreális szépség az elvárás – fehérség, vékonyság, sok haj, és rengeteg mellszövet – ahelyett, hogy a kedvességet, az észt, az önbizalmat és az ügyességet hangsúlyozná” – osztotta meg a Forbesszal Adora Svitak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek