Starity

Marilyn Mansont bombatámadással fenyegették

2014. július 01. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Marilyn Manson oroszországi koncertjei a tüntetők miatt kerültek lemondásra, miután több ízben megfenyegették a zenészt.

hirdetés
Marilyn Mansont bombatámadással fenyegették

A riasztó külsejű zenész két oroszországi fellépése is lemondásra került, miután fenyegetéseket kapott, egy másik fellépése pedig kudarcba fulladt az ellene kialakult tüntetés miatt.

Marilyn Manson június 27-én Moszkvában, a Park Live Fesztivál keretein belül lépett volna fel, azonban nem sokkal a koncert kezdete előtt a Twitteren tette közzé, miszerint a buli elmarad bombákkal való fenyegetés miatt. Manson még egy képet is mellékelt az elkeseredett üzenethez, melyen jól látható a több ezres rá várakozó és őt szidalmazó tömeg. A helyi rendőrség is kivonult a helyszínre, hogy felmérjék a fenyegetés valódiságát, ám a koncert végül nem lett megtartva.

„A bombafenyegetések miatt lemondásra került a műsorunk Moszkvában, csak mert mi lettünk volna az előadók” – írta szomorúan a zenész.


Fotó: Twitter

Ha mindez nem volna elég, Mansonnak a június 29-ére betervezett novosibirski bulija is lemondásra került, miután ismét tüntetők seregével kellett szembenéznie a koncert megkezdése előtt. A haragos tiltakozók attól tartottak, hogy a zenész az ortodox egyház ellen irányuló műsorral kívánja „megörvendeztetni” a hallgatóságot és szadomazoizmusra bátorítani őket.

„Manson élő fellépései olyanok, mint egy vidámpark szadomazoista hullámokkal és völgyekkel. A szadomazoizmus egy mentális rendellenesség. Miért lenne Novosibirsknek szüksége egy ilyen showra?” – osztotta meg gondolatmenetét az egyik tüntető.

„Miért hirdetik azt az emberek, hogy a zene inspirálja az erőszakot, azt, ami oly sok entrópiát eredményez?” – írta Manson elkeseredetten a Twitteren egy képet mellékelve az ellene tüntető tömegről.


Fotó: Twitter

A koncertszervezők mindennek ellenére szerették volna megvalósítani a műsort, ám erre sajnos nem volt módjuk a hatóság eljárása miatt.

„A hatóságok minden lehetséges szinten megtagadták az arra vonatkozó engedélyünket, hogy megtartsuk a június 29-ei koncertet. A végsőkig küzdöttünk a lemondása ellen, de végül a szituáció bizonyult erősebbnek sajnos” – nyilatkozta a rendezvény promótere, Sibirskie Gastroli.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek