Starity

Ilyen a szépségideál a világ különböző országaiban

2014. július 01. 23:11   |   Szerző: mayaa.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy amerikai újságírónő nemrég egy igazán érdekes kísérletet talált ki: Photoshop művészek segítségével feltérképezte különböző országok különböző szépségideáljait - a végeredmény magáért beszél!

hirdetés
Ilyen a szépségideál a világ különböző országaiban

Esther Honig nem mindennapi kutatásba kezdett bele nemrég: meg szerette volna mutatni, hogy egyes kultúráknál mit jelent a sztenderd szépség és ezekben az országokban mit jelent a „szép” szó. Ezért az újságíró 25 ország csaknem 40 profi és amatőr Photoshop-gurujával vette fel a kapcsolatot, akiknek a saját természetes fényképét küldte el ezzel a szöveggel: „Legyek szép!”

A szerkesztők pedig munkához láttak, hogy a saját ízlésük szerint formálják Esther fényképét – az eredmény igazán érdekesre sikerült.

Görögország: A görög nőknél minden bizonnyal hódít a rózsaszínes árnyalatú smink, hiszen a Photoshop-mester igazi Lolita-kinézetet varázsolt a modellnek.

Fülöp-szigetek: Az Ázsiában fekvő ország bizonyára bővelkedik a karrierista-típusú nőkben, hiszen Esther olyan, mintha egy állásinterjúra igyekezne. De az is lehet hogy csak a művész kedveli ennyire a kosztümös nőket.

USA: Hazájában igazán kezelésbe vették az újságírónőt és szinte felismerhetetlenre maszkírozták arcát. Dús hajzuhatag, vadító kék, mandulavágású szemek, csodás smink...az amerikaiak mindig a tökéletességre törekszenek.

India: Itt egy jellegzetes indiai szépséget kreáltak modellünkből, sötét szemet és bőrt valamint vastag szemöldököt és vörös ajkakat kapott.

Argentína: A szappanoperák egyik hazájáról beszélünk, így egyáltalán nem meglepő az a sok csillogás és feljavítás amit a képbe belevittek a szerkesztők.

Bulgária: Az országban minden bizonnyal nagy sikernek örvendenek a kék szemű, szép vonásokkal rendelkező lányok, hiszen az ottani ideál szerint Esther így nézne ki.

Nagy-Britannia: Az angoloknál is hódít a tökéletes szemöldök, így a lány egy gyönyörűen megrajzolt ívet kapott, bőrét már-már művivé retusálták, de még a haját is tökéletes konttyá formálták.

Pakisztán: A pakisztáni nőknél minden bizonnyal azt tartják szépnek, ha aranybarna szemekkel rendelkezik, kissé sötétes bőrrel és a sminkelés terén is a visszafogottság híve.

Chile: A dél-amerikai országban nem aprózták el a szerkesztést, az újságíró többek közt hajtűt, csillivilli ékszereket valamint egy igéző zöld szempárt kapott.

Szerbia: Szomszédainknál nem vitték túlzásba a szerkesztést, csupán a mai divatoknak megfelelő füstös sminkkel járultak hozzá a szépségéhez.

Marokkó: Az arab országban a nők kötelezően fejkendőt, úgynevezett hidzsábot hordanak, Esther ennek egy vidám, színes változatát kapta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek