Starity

9 kedvelt külföldi videoklip, amit hazánkban forgattak II.

2014. július 06. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mylene Farmer, The Chemical Brothers, Culture Beat, Kasabian - pár név azok közül, akik úgy döntöttek, Magyarországot választják videoklipjük helyszínéül.

hirdetés
9 kedvelt külföldi videoklip, amit hazánkban forgattak II.

Mylene Farmer – Désenchantée

A kanadai énekesnő 1991-ben nagy sikereket ért el ezzel a dallal, később pedig Alizée is feldolgozta. A klipet 5 napon keresztül forgatták 1991 februárjában, többek között 119 gyerekszereplő közreműködésével Budapesten.

A történet szívszorító képei bemutatják a Gulág mindennapjait, ahol a gyermekek és felnőttek ki vannak téve a kényszermunkának, és az embertelen bánásmódnak. A klip egyfajta lázadás a koncentrációs táborok, és Gulág-létesítmények ellen.

The Chemical Brothers – The Boxer

A klipben jellegzetes budapesti utcaképet láthatunk. A pattogó labda több helyet bejár, az utcáktól kezdve az irodaházig, míg vissza nem kerül gazdája táskájába, de újra elszabadul, és pattog az utcákon, mígnem a formáció által vezetett teherautó ki nem lapítja. A labda azonban újra felfújódik, majd útra kel, végül pedig kipukkad…

Groove Coverage – Moonlight Shadow

A német formáció régebbi zenéket dolgoz fel, így volt ez Mike Oldfield híres dalával is, a Moonlight Shadow-val. A klipet 2001-ben forgatták Budapesten, a történet a Hősök terén kezdődik, majd autóval utazva több helyszínt is láthatunk, mint például az Andrássy utat, a Lánchidat, de érdekességként a régi 4-es villamost is felfedezhetjük benne.

Ela Rose – I Can Feel

A diszkózenében utazó Ela Rose hazánkban forgatta egyik legismertebb dalát, az I Can Feelt. A klipben a Lánchidat is láthatjuk, és a vitás szépségű ’56-os forradalom emlékére felállított városligeti vasemlékművet is.

Kasabian – Club Foot

Kasabian az 1956-os forradalom eseményeit idézi fel klipjében. A fekete-fehér képkockák bemutatják egy kalauzlány menekülését a tankok elől, valamint visszatérő szimbólum a rádió, ami a cenzúrát is jelképezi.

Culture Beat – Mr. Vain

Kevesen tudják, hogy a 90-es évek egyik gigaslágerének remake-jéhez készült videoklipet is Budapesten forgatták. A BME (Budapesti Műszaki – és Tudományegyetem) R épületében rögzítették 2003-ban a kisfilmet.

Jamie Woon – Lady Luck

Ebben a videóban főleg a tömegközlekedéssel utazó énekest láthatjuk, de a gyorsan felvillanó képek között felismerhetjük a Váralagutat és a Szabadság hidat is.

RÁJ – Ghost

Az amerikai dalszerző-énekes dalához magyar stábot alkalmazott, a főszereplőt pedig Hőrich Nóra Lili alakítja. Az elvont képi világgal rendelkező klipben fővárosunk több részét láthatjuk, beleértve a Szabadság hidat is.

Roger Sanches – You Can’t Change Me

A videoklipben egy magyar férfi látható, akit egy számítógépes kurzor vesz üldözőbe. A klip elején magyar nyelvű „bevezető” hallható a történethez. Budapesten több helyen forgatták.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek