Starity

30 tény, amit nem tudtál a rocksztárokról II.

2014. július 05. 21:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Legújabb cikksorozatunk második részében ismét harminc érdekességet hoztunk el kedvenc rocksztárjainkról.

hirdetés
30 tény, amit nem tudtál a rocksztárokról II.

1. Az Aerosmith frontembere, Steven Tyler 11 évig szenvedett a Hepatitis C vírustól, mellyel intravénás kábítószer-használat során fertőződött meg. A betegségtől egy 11 hónapos interferonos terápia segítségével szabadult meg, de elmondása szerint a kezelés ideje alatt megjárta a poklot.

2. Ozzy Osbourne gyerekként diszlexiás volt, emellett figyelemhiányos rendellenességben szenvedett.

3. A Slipknotból és a Stone Sourból ismert Corey Taylor közreműködött a Blink-182 dobosának, Travis Barkernek önálló, Give the Drummer Some címre keresztelt albumának On My Own című szerzeményében.

4. Az AC/DC alapítótagja, Angus Young szólógitáros masszív dohányos, viszont antialkoholista.

5. A Linkin Park éléről ismert Chester Benningtont hétéves korától tizenhárom éves koráig molesztálta szexuálisan egy idősebb barátja, ő viszont senkinek nem mert szólni a rajta erőszakot tevő fiúról, mert félt.

6. A Black Veil Brides karizmatikus frontembere, Andy Biersack katolikus iskolába járt, ahol folyamatosan terrorizálták iskolatársai az öltözködése miatt. A most 23 éves énekes nem sokkal az érettségi előtt – hat nappal a 18. születésnapja előtt – otthagyta az iskolát, hogy a karrierjére koncentrálhasson.

7. A HIM énekesének, Ville Valónak az édesanyja magyar származású.

8. A Foo Fighters előtt Taylor Hawkins Alanis Morissette zenekarában is dobolt, mi több: feltűnt az énekesnő You Oughta Know és a You Learn című dalaihoz készült videoklipekben is.

9. A Three Days Grace egykori frontembere, Adam Gontier 2004-ben vette feleségül középiskolai barátnőjét, Naomi Faith Brewert – akitől azóta már elvált. A Never Too Late című TDG-számot Naomi írta, akárcsak az ahhoz készített videoklip is az ő ötlete volt. (A hölgy fel is tűnik a kisfilmben.)

10. Az olasz, szlovák, német és orosz felmenőkkel is rendelkező Jon Bon Jovi távoli rokona Frank Sinatrának.

11. Amy Lee-nek van egy fivére és két lánytesvtére, de csak kevesen tudják, hogy volt egy húga is, aki hároméves korában egy azonosíthatatlan betegségben életét vesztette. Az énekesnő a lány emlékére írta a Hello és a Like You című dalokat.

12. Taylor Momsen hároméves korában kezdett színészkedni (egy reklámban tűnt fel), tizennégy éves kora óta modellkedik, de a szíve mindig is a zenéhez húzott.

13. A Guns N' Roses legendás gitárosának, Slashnek az édesanyja, az afrikai és amerikai gyökerekkel rendelkező Ola Hudson híres ruhatervező volt, aki olyan zenészeknek tervezett egyedi darabokat, mint például David Bowie.

14. A Nickelback frontembere, Chad Kroeger fedezte fel a My Darkest Days zenekart, mely csapatot rögtön szerződtette saját, 604 Records névre keresztelt kiadójához. Érdekesség, hogy a MDD énekese, Matt Walst a Three Days Grace gitárosának, Brad Walstnak az öccse. Matt áprilisban csatlakozott a TDG-hez és első közös szerzeményük rövid időn belül meghódította magának a zenei listákat.

15. Kevesen tudják, hogy Avril Lavigne kísérőgitárosa, Evan Taubenfeld 2010-ben saját stúdióalbumot jelentetett meg Welcome to the Blacklist Club címen.

16. Ville Valo tinédzserként édesapja szexshopjában dolgozott egészen addig, míg 18 évesen le nem lépett otthonról.

17. Marilyn Manson zenei karrierje előtt újságírással foglalkozott. A 25th Parallel zenei magazinnak írt cikkeket a 80-as években.

18. A Papa Roach gitárosa, Jerry Horton tetőfedőként dolgozott, mielőtt csatlakozott volna a zenekarhoz 1993-ban.

19. A Breaking Benjamin frontembere, Benjamin Burnley és az ex-Three Days Grace-frontember, Adam Gontier több közös projekten is dolgoztak és dolgoznak együtt jelenleg is. A The End Of The Day című számot együtt írta a két énekes.

20. A Nirvana dobosaként megismert Chad Channing korántsem tűnt el a zeneipar palettájáról a világhírű csapatból való távozását követően. Több zenekarban is feltűnt, évek óta a Before Cars névre keresztelt zenekar énekese.

21. Joel Madden notórikus dohányzó, fogpiszkálók rágcsálásával igyekszik csökkenteni a dohányzás iránti sóvárgását és ekképp csökkenteni a naponta elszívott cigaretták mennyiségét.

22. A Skillet frontembere, John Cooper és a zenekar billentyűse/gitárosa, Korey Cooper házasok. John 20, Korey 23 éves volt, amikor randizgatni kezdtek (egy templomban ismerkedtek meg a barátaik által), majd néhány hónappal később sor került a lánykérésre is. A pár igazi gyűrű helyett egy tetovált gyűrűvel erősítette meg összetartozását, és a mai napig harmonikus házasságban élnek.

23. A Mötley Crüe-ből ismert Nikki Sixx édesapja elhagyta a családot, amikor a zenész még gyerek volt, így Nikkit édesanyja nevelte, de nem sokkal később ő is elhagyta a fiút, akit végül a nagyszülei vettek szárnyuk alá.

24. Pete Wentz korábban politológiát tanult a DePaul Egyetemen és csupán egyetlen szemesztere hiányzott a diplomáig, amikor úgy döntött, hogy felhagy tanulmányaival és inkább rocksztárnak áll.

4

25. Dave Grohl szülővárosában, az Ohio állambeli Warrenben egy több mint 400 kilós dobverőket mintázó szobrot emeltek a zenész tiszteletére 2012-ben.

26. Axl Rose édesanyja 16, édesapja 20 éves volt, amikor összemelegedtek, de a kapcsolat a fiú kétéves koráig tartott.

27. Gerard Way negyedikes korában fedezték fel tanárai a fiú remek hangi adottságait, amikor is Gerard megkapta Pán Péter szerepét az iskolai darabban.

28. Jared Leto szülei gyerekkorában váltak el, később apja újraházasodott, majd öngyilkosságot követett el.

29. Jacoby Shaddix eredetileg dobosként kezdte a Papa Roachban, majd mikor kiderült, hogy Dave Buckner ügyesebben bánik a hangszerrel, basszugitárra váltott, de miután ellopták hangszerét úgy döntött, énekelni fog.

30. 2005-ig hivatalosan is Elvis Presley volt a „legjobban kereső” elhunyt híresség, majd ezt a helyet Kurt Cobain vette át a Rock N' Roll királyától, melyet Elvis 2007-ben „nyert vissza”.

Cikksorozatunk előző részei:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek