Starity

30 tény, amit nem tudtál a rocksztárokról III.

2014. július 09. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk harmadik részében újabb harminc érdekességről rántjuk le a leplet.

hirdetés
30 tény, amit nem tudtál a rocksztárokról III.

1. Jared Leto 2011. április 5-én közzétett egy több, mint két perces kisfilmet, melyben a Nirvana Pennyroyal Tea és a Rape Me című szerzeményeit adja elő Kurt Cobainnek öltözve. A zenész elmondása szerint hatalmas Nirvana-rajongó és ekképp szerette volna felhívni magára a figyelmet, mikor Courtney Love A mennyeknél súlyosabb címre keresztelt Cobain életrajzi könyvet kívánta (volna) megfilmesíteni és Jared szívesen vállalta volna a főszerepet.

2. Billie Joe Armstrong, a Green Day frontembere mindössze 10 éves volt, amikor a jazz zenészként és fuvarozóként dolgozó édesapja, Andrew Armstrong nyelőcsőrákban elhunyt. A zenész az ő emlékére írta a Wake Me Up When September Ends című dalt.

3. Pete Wentz bipoláris zavarban szenved, mely betegséggel 18 éves kora óta kezelik. A Fall Out Boy basszusgitárosa 2005-ben szorongásoldók túladagolásával kísérelt meg öngyilkosságot, de szerencsére nem járt sikerrel.

4. Jon Bon Jovi immár 25 éve él boldog házasságban feleségével, Dorothea Hurley-vel. A pár még a középiskolában szeretett egymásba, 1989 áprilisában mondták ki a boldogító igent és jelenleg négy közös gyereket nevelnek (egy lányt és három fiút).

5. A Linkin Parkból ismert Mike Shinoda a zenélés mellett 2012 óta újságírással is foglalkozik. Írásait a The Big Issue magazin jelenteti meg.

6. A Papa Roach dobosa, Tony Palermo kicsi gyerekkora óta mutat érdeklődést a rockzene iránt. Kilencéves volt, amikor sor került élete első koncertjére: a Kiss zenekart nézte meg. Tony 12 éves kora óta dobol, tudatosan építette karrierjét.

7. A Black Veil Brides Carolyn című dalát Jake Pitts gitáros édesanyja inspirálta. A dal a hölgy egy komoly betegséggel való küzdelméről szól, ám sajnos nem sikerült győzelmet aratnia felette, ugyanis fia legnagyobb bánatára 2014 januárjában életét vesztette.

8. A Kissből ismert Gene Simmons Izraelben látta meg a napvilágot, nyolc éves volt, amikor magyar származású édesanyjával New Yorkba költöztek. Érdekesség, hogy édesanyja és nagybátyja voltak az egyetlenek a családban, akik túlélték a holokausztot.

9. Alice Cooper elmondása szerint súlyos méreteket öltő alkoholfogyasztását golfozással sikerült visszaszorítania.

10. Az Avenged Sevenfold 2009-ben elhunyt dobosa, The Rev ötéves kora óta dobolt, első felszerelésére tízévesen tett szert.

11. Chris Daughtry a Nickelback frontemberének, Chad Kroegernek a közreműködésével írta meg zenekara, a Daughtry debütáló albumát 2006-ban.

12. A Sum 41 frontemberét, Deryck Whibley-t 2010-ben Japánban támadta meg három, általa ismeretlen férfi, miközben ő csendesen iszogatott a bárpultnál.

13. AZ AC/DC kultikus frontembere, Brian Johnson 2009 óta küzd Barrett-szindrómával, mely a reflux betegség súlyos szövődménye. Ennek értelmében a nyelőcső sejtjei átalakulnak és könnyűszerrel daganattá fejlődhetnek.

14. A The Who gitárosa, Pete Townshend részleges halláskárosodást szenvedett a túl hangos zenének köszönhetően. Zenekara 1976-ban még a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült Leghangosabb koncert címszavak alatt, miután londoni koncertjükön a hangerő mérték 126 decibel fölötti volt.

15. A Sex Pistolsból ismert Sid Vicious menedzsere a barátnője, Nancy Spungen volt.

16. A Yellowcard frontembere, Ryan Key és a Fall Out Boy-srácok, Pete Wentz és Patrick Stump 2008-ban Moustachette címen közös filmet hoztak össze, mely 2009-ben került a mozikba a srácok főrszereplésével.

17. Benji Madden és Deryck Whibley is járt együtt korábban a Hilton szállodalánc örökösével, Paris Hiltonnal.

18. Andy Biersack, a Black Veil Brides énekese annak idején azért vágatta le régóta növesztett haját, hogy egy rákban szenvedő rajongójának parókát csináltathasson.

19. A Steelheart énekese, Miljenko Matijevic volt az énekhangja Mark Wahlbergnek A rocksztár című filmben.

20. Az Iron Maiden frontemberének, Bruce Dickinsonnak egy Duellist névre keresztelt víváshoz szükséges eszközöket forgalmazó cége van.

21. A nirvanás Krist Novoselic mint politikus támogatta a 2008-as választásokon Barack Obama demokrata szenátort.

22. Joan Jett immár több mint húsz éve vegetáriánus, mely életmódra az állatokhoz fűződő szeretete miatt váltott, emellett pedig lelkes támogatója a PETA állatvédő szervezetnek.

23. A Led Zeppelin éléről ismert Robert Plant 16 évesen lépett le otthonról – és a suliból egyaránt –, hogy saját zenei karrierjének éljen, mely döntés végül kifizetődőnek bizonyult.

24. Ville Valo kölcsönözte Moto Moto hangját a Madagaszkár 2. finn változatában.

25. Jyrki 69, a The 69 Eyes énekese a UNICEF jószolgálati nagyköveteként Finnországot képviseli évek óta.

26. A Linkin Park gitárosa, Brad Delson 1999-ben summa cum laude (csoportjában a legjobbként) diplomázott jogból a UCLA Egyetemen, ám a későbbiekben úgy döntött, inkább zenésznek áll.

27. Slashnél 2001-ben kardiomiopátiát diagnosztizáltak, mely egy pangásos szívelégtelenség: a zenész a hosszú éveken át tartó alkohol- és drogfogyasztásának köszönheti kialakulását. Slash testébe e betegség miatt defibrillátort ültettek, valamint egy közel hét hetes fizikoterápián kellett részt vennie.

28. Egy 2010-es becslés szerint Mick Jagger vagyona megközelítőleg közel 69 milliárd forintra rúg.

29. Az Avenged Sevenfold énekese, M. Shadows és Synyster Gates gitáros is közreműködött a Good Charlotte The River című dalában.

30. Matthew Tuck, a Bullet For My Valentine frontembere 2007-ben komoly hangszalagműtéten esett át, mely után nemcsak énekelni, de beszélni sem tudott egy ideig.

Cikksorozatunk előző részei:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek