Starity

Hamarosan indul a Campus Fesztivál

2014. július 09. 12:12   |   Szerző: Starity

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén is jön Kelet-Magyarország legnagyobb nyári fesztiválja Debrecenben a Nagyerdőn.

hirdetés
Hamarosan indul a Campus Fesztivál

Tavaly nyáron minden addigi rekordját megdöntötte a Campus Fesztivál, a négynapos rendezvény látogatószáma meghaladta a 60 ezret, ezzel a Campus belépett a hazai fesztiválok élvonalába. Az idei Campus Fesztivált július 23-a és 27-e között tartják a Nagyerdőn, számos hagyomány folytatódik, és nem csak programokban lesz különleges, hanem látványban, a programhelyszínek egyedi kialakításában is. A Campus Fesztivál visszaköltözik a már megújult Nagyerdei Stadion szomszédságába, újra megcsodálhatjuk a fesztivál emblémáját jelentő Víztornyot, a több mint 100 éves impozáns méretű építmény különleges megvilágítása újra varázslatos látvány lesz, csakúgy, mint a hazai labdarúgás leglátogatottabb arénája a május 1-én átadott Nagyerdei Stadion fesztiválra hangolt fényjátéka.

Az Artisjus által megítélt Az év könnyűzenei produkciója cím nem érdemtelenül került a Campus Fesztivál birtokába. Az évről évre gondosan összerakott programot mindig a kulturális sokszínűség jellemezte, ezt a hagyományt természetesen most sem kell majd nélkülöznie a fesztiválozóknak. A Campus hazai és nemzetközi produkcióinak zenei arculata minden műfajra kiterjed. A közel húszhektáros összterületű fesztiválon nem csak a zene dominál majd, lesz színház, mozi, sport, humor, képzőművészet, költészet és gasztronómia is.

A nemzetközi felhozatalt erősíti a dán The Asteroids Galaxy Tour zenekar. A 2007-ben alakult együttes első sikerét az Amy Winehouse-zal közös fellépésük, a Katy Perryvel közös turné, valamint az Apple iPod Touch reklámjához írt Around The Bend című daluk hozta meg. Az igazi áttörés mégsem ekkor volt, népszerűségüket a Heineken igen látványos tévés hirdetésével alapozták meg, a reklám alatt szóló The Golden Age című szerzemény a fél világ kedvence lett. A reklámban feltűnnek a The Asteroids Galaxy Tour tagjai is. A banda ezután bejárta a világot, a legjobb fesztiválokon léphettek nagyszínpadra, Magyarországon utoljára 2011-ben láthattuk őket.

Először lép közönség elé Debrecenben a svájci DJ Antoine. A világ legjobb DJ-i között számon tartott előadó, producerként olyan sztároknak készített dalokat, mint Snoop Dog, Timati vagy épp Bob Sinclar. Nevéhez több mint 50 CD-kiadás, több mint 3 millió eladott lemez, 39 arany-díj, 7 platina és 4 dupla platina kötődik. A díjak, az elismerések és a világvárosokban adott koncertek ellenére mégis azt vallja, hogy nem ezek a dolgok a legfontosabbak a számára, hanem a rajongókkal való közvetlen és személyes kapcsolat. A Telekom Hall másik világsztárja a német származású Wankelmut, akinek karrierje nem tudatosan indult be, hobbijának és tehetségének köszönhetően vált Európa legnépszerűbb DJ-jévé. Egyik legnagyobb house „himnusza”, Asaf Avidian & The Mojos' One Day című számának remixe. Nyolc hónappal azután, hogy Wankelmut jelöletlenül feltöltötte remixét, számos európai országban a toplisták élére ugrott, és megdöbbentő módon egyszerre vezette az iTunes és a Beatport listáját is, amire eddig még nem volt példa.

A nemzetközi produkciók mellett, a hazai zenei élet legjobbjaival találkozhatunk a Nagyerdőn. A kétszáznál is több fellépőt biztosító programban a legnagyobb várakozás a hazai pályán koncertező, idén 25 éves jubileumát ünneplő Tankcsapdát övezi. A debreceni rockerek fellépése megtiszteltetést, és egyben a fesztivál koronáját jelenti, hiszen ebben az évben csak 7 nyári fesztiválon láthatjuk őket. A nyitónap a Telekom Hallban kezdődik, különlegessége, hogy a színpadot a 30Y mellett, többnyire a legjobb női énekesekkel bíró zenekarok veszik birtokba: Odett, Anna & The Barbies, Péterfy Bori & Love Band. A Pepsi Nagyszínpad három napon keresztül változatos hazai felhozatalt ígér, itt lép fel többek között az Intim Torna Illegál, a Brains, a Kowalsky meg a Vega, a Quimby, és a Punnany Massif is. Idén sem kell nélkülöznünk az előző évben nagy sikert aratott Rúzsa Magdit, valamint Majka & Curtis zenekaros produkcióját, akik biztos, hogy elhozzák az igazi laza fesztivál hangulatot.

Amíg a Rézangyal Arénát többnyire a rockerek veszik birtokba: Subscribe, Fish!, Supernem, Paddy And The Rats, Road, Wyrfarkas, addig az OTP Party Lounge-ba minden nap beköltik Magyarország legnagyobb egyetemi bulija. A CAMPUS-partik legnépszerűbb fellépőit láthatjuk, hallhatjuk itt: Chris Lawyer, DJ Bárány Attila, Dévényi Tibi bácsi, Korda György és Balázs Klári, Stereo Palma, Animal Cannibals.

A Debreceni Egyetemnek köszönhetően a tudomány is jelen lesz a nyár legnagyobb buliján, míg a kémikusok tüzet gyújtanak szikra és gyufa nélkül, sőt elégetik a jégkockát is, addig a Debreceni Összefogás a Fizikáért Egyesület fizikusai, a folyékony nitrogénes kísérletek mellett, ismét felfújják a legnagyobb szappanbuborékot is. Csillámtetoválás, arcfestés, cicatanácsadás, pályaorientációs beszélgetések és természetvédelmi akciók egyaránt tarkítják majd a fesztiválra kitelepülő több mint 80 civil szervezet programját.

Programok és részletes ismertetők a campusfesztival.hu-n.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek