Starity

Egy éve hunyt el Cory Monteith

2014. július 13. 09:09   |   Szerző: Beliyah

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cory Monteith, a nagy sikerű Glee című sorozat sztárja tavaly ezen a napon, július 13-án vesztette életét. Emlékezzünk együtt Coryra!

hirdetés
Egy éve hunyt el Cory Monteith

Cory Monteith 1982. május 11-én született Kanadában. Ő volt a legkisebb családtag, hiszen volt egy bátyja, Shaun. Hétéves volt, amikor szülei elváltak, majd édesanyjával és bátyjával Victoriába költöztek. A válás után, 13 éves korában kezdődtek drog- és alkoholproblémái. Később az akkor még tinédzser fiú abbahagyta gimnáziumi tanulmányait, és alkalmi munkákat vállalt. Többek között dolgozott taxisofőrként és iskolabusz-vezetőként is, 19 éves korában pedig részt vett egy rehabilitációs programban.

Cory színészi karrierje Vancouverben kezdett fellendülni. Rövid szerepet kapott a Végső állomás harmadik részében, és a Suttogás című horrorfilmben. Később olyan sorozatokban fordult meg, mint például a Smallville, az Odaát, a Flash Gordon vagy éppen a Csillagkapu. 2005-ben kapta első főszerepét a Halálos nyakékban, feltűnt a Kraken – A mélység csápjai, Az ionvihar torkában és a Csajok Monte Carlóban című filmekben. Az utóbbiban Katie Cassidy és Leighton Meester oldalán játszhatott.

2009-ben kapta meg Finn Hudson szerepét a Fox csatorna nagy sikerű Glee – Sztárok leszünk című sorozatában, mely meghozta számára a világhírnevet. Cory egy középiskolás tinédzsert alakított, aki a futballcsapat népszerű hátvéde volt. Ekkor már 27 éves volt, ám így is hitelesen tudta játszani Finn szerepét.


Cory mint Finn Hudson

A sorozatban két színésznővel is volt szerelmi kapcsolata, Dianna Agronnal (Quinn Fabray), majd Lea Michele-lel, akivel nemcsak a sorozatban formáltak meg szerelmeseket, hanem a való életben is egy párt alkottak: 2012-ben kezdtek el randizni, és Lea Cory mellett volt egészen a haláláig.


Lea Michele és Cory

A Glee segítségével 2012-ben még egy Grammy-jelölést is begyűjtött, ám sajnos nem válthatta díjra – néhány díjat így is megszerzett magának, többek között a 2011-es Teen Choice Awardson is.

Cory egész karrierjét végigkísérte alkohol- és drogproblémája. A Glee-vel érkező hírnév hatására újra mélyre süllyedt, 2013-ban elvonóra kényszerült, de Lea ekkor is mellette állt, és büszke volt rá, hogy elhatározta magát arra, hogy tegyen valamit függősége ellen: „Szeretem és támogatni fogom Coryt, és végig mellette fogok állni, hálás vagyok és büszke, hogy megteszi ezt a lépést” – nyilatkozta akkoriban Lea.

Cory azonban már abban a hónapban távozott a rehabról, amikor elkezdte a kezelést. Ezután barátnőjével nyaralni utazott, hogy kipihenje magát, és úgy tűnt, hogy túl van a problémáin. Azonban 2013. július 13-án, mindössze 31 évesen holtan találták a Pacific Rim Hotelben, Vancouverben. Mint később kiderült, Coryval nagy mennyiségű alkohol és heroin végzett. Az egész világot megrendítette távozása.

A Glee egy búcsúepizóddal köszönt el Finn karakterétől. Barátnője, Lea pedig a színész családjával együtt próbálta enyhíteni fájdalmát. A 2013-as Emmy- és Grammy-díj-átadón is megemlékeztek a fiatal, tehetséges Coryra. Nyugodjon békében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek