Starity

Negyvenéves lett Sharon den Adel

2014. július 12. 18:06   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sharon a Within Temptation frontasszonyaként vált híressé, karrierje pedig a mai napig is töretlenül ível felfelé. Ma, azaz július 12-én töltötte be negyvenedik életévét, így lássuk, honnan indult és hol tart most a holland énekesnő.

hirdetés
Negyvenéves lett Sharon den Adel

1974. július 12-én látta meg a napvilágot a hollandiai Waddinxveenben, Sharon Janny den Adel néven. Kiskorában a családja sokat költözött, ezért több mint tíz különböző országban élt. Már egészen pici kora óta nagy szerepet játszott a zene az életében, mivel zenekedvelő családból származik, ezért nagyon sokat énekelt, valamint egy kórushoz is csatlakozott. 14 éves volt amikor elkezdett fellépésekre járni különbféle együttesekkel, ilyen volt például a Kashiro nevű blues-rock zenekar is.

Mivel Sharon mindig is a rockzenét kedvelte igazán, 1996-ban megalapította saját együttesét párjával, Robert Westerholttal, amely a The Portal nevet viselte, később viszont már Within Temptation néven tevékenykedtek. Ezt megelőzően Sharon divattervezőként dolgozott, így saját maga készíti el ruháit minden fellépésre. 1997-ben már Within Temptation néven jelent meg első lemezük, az Enter, amelyet a The Dance kislemez követett, 1998-ban.

A zenekar nagy érdeklődést keltett szinte mindenhol, így 2001-ben megjelenítették a második korongjukat, a Mother Earthöt. Sharon különleges táncával és elegáns öltözékeivel szinte azonnal belopta magát a nagyérdemű szívébe és a Within Temptation név is hamar ismertté vált. 2004-ben hatalmas áttörést hozott a holland csapatnak a The Silent Force című lemezük, melynek turnéja során Sharon éppen első gyermekével volt várandós.

Eva Luna 2005. december 7-én született meg, ugyanebben az évben pedig a zenekar két kislemezt dobott piacra: a Memoriest és az Angelst. 2007-ben viszont új koronggal tértek vissza, amely a The Heart Of Everything címet kapta. A lemez igencsak sikeres lett, különösen az All I Need című dal, amely később szerepet kapott a 2009-ben debütált Vámpírnaplók című sikersorozat első évadában is.

Szintén a 2007-es évben három kislemezt jelenítettek meg, amelyekhez klipet is forgattak, ez volt a Frozen, a The Howling – amelynek két változata is készült – és az All I Need. 2008-ban nemcsak új albummal, de koncert DVD-vel is jelentkeztek, amely a Black Symphony elnevezést kapta és egy több mint kétórás anyagot tartalmaz. 2009-ben Sharon ismét bejelentette, hogy terhes: Robin Aiden Westerholt június 1-jén látta meg a napvilágot.

Alig egy évvel később ismét azt a csodás hírt osztotta meg a nagyvilággal, hogy harmadszorra is szülői örömök elé néznek párjával, Roberttel, kisfiuk Logan Arwin pedig 2011. március 31-én született meg. Ugyanebben az évben a Within Temptation újabb korongot dobott piacra, amely egy hatalmas változás volt a zenekar történelmében, mivel a The Unforgiving sokban eltért elődjeitől, mind szövegileg, mind pedig hangzásban.

2013-ban egy EP-vel jelentkeztek, amely a Paradise (What About Us?) volt, amely nemcsak hogy meglepő volt, hiszen az együttes utoljára 2008-ban adott ki ilyen szerzeményt, emellett sok rajongó álmát váltották valóra azzal, hogy a dalt az egykori Nightwish-frontasszonnyal, Tarja Turunennel adták elő, amelyhez klipet is készítettek. A 2014-es Hydra albumuk pedig elsöprő sikereket aratott a világ mindenegyes részészén, mivel a korongon nemcsak Tarja hallható, közreműködött egy-egy dal erejéig többek között Dave Pirner, Howard Jones és a híres rapper, Xzibit is.

A mára már boldog párkapcsolatban élő háromgyermekes anyuka és énekesnő még a mai napig is hatalmas elismerésben és népszerűségben részesül, hiszen az évek során számos díjra is jelölték már zenekarával egyaránt, emellett pedig számtalan együttessel és előadóval énekelt és énekel még a mai napig is duettet. Ilyen többek között az Avantásia, az After Forever, a Delain, az Ayreon, vagy a magyar származású Leander Rising és még sokan mások.

A Within Temptation jelenleg is a Hydrával hódítja meg az országokat, amelyből hamarosan egy DVD-t is készülnek kiadni. Emellett jövőre a 2012-es évhez hasonlóan ismét színházturnéra indulnak, ahol elhangzanak régi- és egyben új dalok is, valamint olyanokat is előadnak majd, amelyeket eddig még sohasem.

Azt mondják, hogy az idő repül és minél jobban telik, annál jobban változunk. Sharon den Adelen ez a mondás, ha akarna sem tudna kifogni, hiszen immár negyven évesen is ugyanolyan csinos, a hangja is változatlanul gyönyörű, ráadásul ugyanaz az energia árad belőle a színpadon, mint ami még a karrierje kezdetén.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek