Starity

Tarolt a mozikban A majmok bolygója – Forradalom

2014. július 14. 13:01   |   Szerző: MTI

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A majmok bolygója – Forradalom a hétvégén 73 millió dolláros (16,6 milliárd forintos) jegybevétellel mutatkozott be az észak-amerikai mozikban.

hirdetés
Tarolt a mozikban A majmok bolygója – Forradalom

A The Wrap filmes portál beszámolója szerint a majmok sikere sem tudta megtölteni az észak-amerikai mozikat: a tavalyi év hasonló időszakához képest 25 százalékkal kisebb volt a hétvégi bevétel.

A Matt Reeves rendezésében, Andy Serkis, Gary Oldman és Judy Greer főszereplésével forgatott A majmok bolygója-folytatás – amelyet a magyar filmszínházak július 17-étől játszanak – 170 millió dolláros költségvetéssel készült. Serkis alakítja a szuperintelligens majmok, a bolygó urainak vezérét, Caesart, akinek azonban számolnia kell egy kisebb túlélő embercsapat ellenállásával.

Az ember kontra majom mese a nézőkön kívül a kritikusoknak is tetszett, a Rotten Tomatoes mutatója szerint 82 százalékban jó véleményük volt a filmről.

A Transformers: A kihalás kora premierje után két hétvégét töltött a legnagyobb bevételű filmeket felsoroló lista csúcsán. Most a második helyre szorulva mindössze 16 milliós (3,6 milliárd forintos) jegyeladást ért el, a harmadik helyre pedig 13 millió dollárral (3 milliárd forinttal) a Szívek szállodája tévésorozatból ismert Melissa McCarthy vígjátéka, a Tammy zárkózott fel.

A népszerű filmsorozatot újraindító A majmok bolygólya: Lázadás 2011-es premierhétvégéjén 54,8 millió dollárral nyitotta forgalmazását, majd összesen 177 millió dollárt keresett az észak-amerikai mozikban és további 305 millió dollárt a tengerentúli piacokon.

A produkciót forgalmazó Fox filmstúdió már bejelentette, hogy 2016-ban a harmadik A majmok bolygója-filmet is láthatják majd a nézők.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek