Starity

Zach Braff új filmjéről, gyermekkoráról és hőseiről mesélt

2014. július 18. 22:10   |   Szerző: Dicci

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Dokik című sorozat főszereplőjének új filmje hamarosan a vásznon. A Wish I was here című legújabb filmjét melankólikus hangulat övezi át, melynek középpontjában egy elérhetetlen álom áll.

hirdetés
Zach Braff új filmjéről, gyermekkoráról és hőseiről mesélt
Fotó: The Hollywood Reporter

A történet 35 éves főszereplőjének a színészet nem nagyon vált be, így változtatni kényszerül. Apja, Saul három gyermeket nevel, azonban a tandíjat nem tudja fizetni, minden pénze a betegségére megy el. Feleségét, Saraht Kate Hudson alakítja, aki az egyetlen gazdaságilag stabil pont, de munkájában és környezetében visszaéléseket tapasztal.

Aidannek döntenie kell a családja és a boldogsága között. A film szokatlanul állítja be a hősiességet, elmosódás mutatkozik a valóság és a gyermeki képzelet között, a főszereplőnek pedig rendszerint felvillan fiatalkori álma. „A film azt mutatja meg, hogy többféle hőstípus van, nem kell egy megrögzött ideához ragaszkodni, amely megment bennünket.

Zach szerint a koncepció része a folytonos élettel vívott harc jelenléte. „Az egész filmben átszövődik a spiritualitás, a felbukkanó lehetőségek kihasználása és a küldetéstudat.

Hozzátette, kihívást jelentett számára hagyományos módon filmet rendezni, hiszen nincsenek szabályok. „A film szándékosan mozog szélsőségek között, a vicces és szívszorító elemek egyaránt jelen vannak, csakúgy, mint a szürreális és reális beállítások. Amikor gyerek voltam, gyakran a motoron ülve úgy tettem, mintha én lennék a legjobb zsaru a városban. Szirénáztam, elmerültem a saját kis fantáziavilágomban, próbáltam az adott napon megmenteni a világot. És akkor jön a realitás, a valóság. Szerettem volna elemezni, mit jelent hősnek lenni egy családban 2014-ben.

A gyermekkor és a tanok összefonódnak, ahogyan a dogma és a vallás is kulcsfontosságú a filmben, kiemelve a judaizmust, spiritualitást és az ideológiát.

„A judaizmus csatornaként szolgált, melybe belerakhattam a dogmákat kapcsolódási pontként. A nézőknek lehetőségük van felismerni, látni, érezni, hogy közvetlenül legyenek a film részesei.

Végezetül elmondta álláspontját és számára a dráma súlyát: „Nem kell megmentened a világot, viszont megmentheted azokat, akiket szeretsz, hős lehetsz azzal, hogy a jelenben vagy, azzal, hogy itt vagy.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek