Starity

Hozd magad bikiniformába: hulahoppkarikázz!

2014. július 20. 13:01   |   Szerző: corny4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tudtad, hogy a gyermekeknek szánt játék nemcsak fogyaszt, de egészséges is? Cikkünkben megtudhatod, hogyan fogyj játszva!

hirdetés
Hozd magad bikiniformába: hulahoppkarikázz!

Kitalálod, melyik az a játék, ami nem is drága, mégis tudsz vele pár centit lefaragni az alakodról? Ez bizony a hulahoppkarika! Már a nyár fele elszállt ugyan, még mindig van hátra egy kis idő a szünet végéig, hogy iskolakezdésre csúcsformába lendülj.

A hulahoppkarika segítségével edzésben tarthatjuk a csípőt, a derekat és a hasat, így elsősorban ezekről a testtájékunkról tudunk lefaragni néhány centit némi gyakorlással.

Érdekesség, hogy a hulahoppkarikát 1958-ban találta fel Arthur K. Melin és Richard Knerr. Az eredetileg gyermekeknek szánt játék a nők körében is igen nagy népszerűségnek örvendett és örvend a mai napig.

A hulahopp-világrekordok felállítására is alkalmasnak bizonyult: a leghosszabb igazolt ideig, pontosabban 74 óra 54 percig Aaron Hibbs tudta tartani 2009-ben. A legutóbbi rekord idén született április 7-én, mégpedig Marawa, a Csodálatos által, aki 160 karikát forgatott egyszerre.

A derék és csípő edzője

Sokan esküsznek erre a módszerre, többek között Beyoncé és Michelle Obama, de rajtuk kívül még Kelly Osbourne is sokat köszönhet ennek a sporteszközként is funkcionáló játékszernek. „Öt perc reggel, öt perc este és öt nap alatt elvesztettem két centit a derékbőségemből” – csiripelte Kelly a Twitteren kedvenc módszerével kapcsolatban.

A hulahoppozás lényege, hogy igénybe vesszük a has- és hátizmainkat, továbbá a lábunkat is, így segítve, hogy az izmaink ne tapadjanak le, ráadásul az ízületi forgónkat is karban tartja és testtartásunkon is javíthatunk vele, mindezen felül pedig igen jó idegnyugtató is.

Néhány tanács az edzéshez:

1. Vegyél fel stabil állást terpeszben, berogyasztott térdekkel!

2. Húzd ki magad! Minél jobb a testtartásod, annál könnyebben fog menni!

3. A kezedet tartsd vállmagasságban, nehogy beleakadjon a karikába!

4. Ha a karika kezd leesni, gyorsítsd fel a mozgásodat!

5. Bemelegítésként először karika nélkül forgasd jobbra-balra a csípődet, majd azután kezdd el a karikával is gyakorolni a mozdulatot!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek