Starity

Különleges Lady Gaga-portrék keltek el milliókért

2014. július 28. 21:09   |   Szerző: tiktak

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Robert Wilson, aki korábban is dolgozott már együtt Lady Gagával, 2013-ban egy különleges képsorozatot készített a Grammy-díjas botrányhősnőről, melyet a nagyközönség is megcsodálhatott.

hirdetés
Különleges Lady Gaga-portrék keltek el milliókért

A képsorozat a 23 Videóportré Lady Gagáról címet kapta, amely Amerikában most hétvégén került bemutatásra. A neves rendező Gagát számos híres festménybe helyezte bele az eredeti szereplőket helyettesítve, így például feltűnik, mint a lefejezett Keresztelő János, vagy éppen meztelenül megkötözve, fejjel lefelé lógva is megcsodálhatták az érdeklődők.

A portrék óriási sikernek örvendtek Párizsban, ahol a világ egyik leghíresebb múzeumában, a Louvre-ban voltak láthatóak, melyet idén januárban maga az énekesnő is meglátogatott franciaországi tartózkodása során. Amerikában most hétvégén került bemutatásra a képsorozat, amely egy aukción több mint 1 millió dollár (220 millió forint) értékben kelt el.

„Az egyik művész, aki elkápráztatott az utóbbi időben, az Lady Gaga volt. Nagyon fegyelmezett és egy maximalista nő. Ezenkívül pompásan tud szövegeket felmondani; tökéletes az előadásmódja. Felolvastattam vele egy szöveget Marquies de Sade-tól. Megkérdezte tőlem, hogyan csinálja, és én azt mondtam: ‘Gyorsan, ezt a sort hússzor, emezt meg ötször ismételd meg.’ A számolási és gyors beszélési képessége bámulatba ejtő” – árulta el Robert.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek