Starity

A zenetörténelem legpocsékabb feldolgozásai

2014. augusztus 03. 22:10   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nincs is szebb módja annak, hogy tisztelegj a zenei inspirációd előtt, minthogy feldolgozz egy klasszikust.

hirdetés
A zenetörténelem legpocsékabb feldolgozásai

Az olyan, mára legendás bandák, mint a Rolling Stones, a Beatles és a Led Zeppelin tulajdonképpen úgy indították el a karrierjüket, hogy a korábbi sztárok nagy slágereit adták elő a színpadon. Manapság viszont már az a megszokott, hogy az ő dalaikat dolgozzák fel az ifjú csillagok, azonban néha ezek a feldolgozások botrányosan pocsékul sikerülnek.

Limp Bizkit

A Limp Bizkit elkészítette a The Who klasszikusának, a Behind Blue Eyesnak feldolgozását a Gothica című film zenéjéhez, de sokak szerint csak azért, hogy Fred Durst elénekelhesse azt a sort, hogy „No one knows what it's like to be hated” (Senki nem tudja, milyen az, amikor utálnak téged) és hogy megcsókolhassa a gyönyörű Halle Berryt a klipben.

Sajnos a Bizkit előadásában a dal úgy hangzik, mintha egy tini bezárkózott volna a pincébe és ott szalagra rögzítette volna azt, ahogyan megtanult gitározni.

Korn

Valamikor nagyon régen a Korn volt a nu-metal bandák legjobbja. Egy csapatnyi frusztrált srác, akik imádták a hip-hop és metál zenét, és úgy elegyítették a kettőt, mint a fehér és a fekete csokoládét – így egyszerre tettek tönkre két műfajt.

A rasztahajú frontember, Jonathan Davis több megkérdőjelezhető színvonalú feldolgozást készített – például Pink Floyd – Another Brick in the Wall, War – Low Rider vagy Ice Cube – Wicked. Mindez még elviselhető is volt, amíg át nem változott egy csillogó-villogó vetkőzőklub-tulajdonos földönkívűlivé, amint előadta Lil' Wayne Got Money című szerzeményét.

Céline Dion és Anastacia

A kanadai dalospacsirta előadása, amint elénekelte a You Shook Me All Night Long című AC/DC-slágert, leginkább egy tragikus autóbalesethez hasonlítható a Yahoo Music véleménye szerint. Nem tudod eldönteni, hogy előbb a szemedet szúrd ki vagy tűt dugj a füledbe – esetleg a kettőt egyszerre.

Britney Spears

Britney Spears sem hagyta feldolgozás nélkül a világot, és sikerült is tönkretennie egy klasszikust, amikor felénekelte Joan Jett dalát, az I Love Rock 'N' Rollt. A probléma csak annyi, hogy az édi-bédi hangocskája és a szükségtelen zenei csavarok abszolút nem illenek a szerzeményhez. A hab a tortán pedig, hogy azt hitte, a dalt Pat Benatar tette híressé.

Pussycat Dolls

A Tainted Love 1981-ben lett világsiker a Soft Cell előadásában és csak kevesen tudják, hogy az eredeti dal 1964-ből való, hiszen annak idején nem keltett túl nagy feltűnést. 2001-ben a szerzemény túlélte, hogy a sokk-király, Marilyn Manson hozzátette a maga kis stílusát, négy évvel később azonban elszenvedte a legnagyobb csapást, amikor a Pussycat Dolls egy kis vonaglás kíséretében ismét előadta és a rúdtáncosok himnuszát alkotta meg belőle.

Puff Daddy

Annak idején, amikor Sean P. Diddy Combs még a Puff Daddy nevet viselte, valamilyen módon rábeszélte Jimmy Page-t, hogy Come with Me címmel előadhassa a Led Zeppelin klasszikusát, a Kashmirt. A dal a Godzilla című filmben is hallható volt és a legtöbbek véleménye szerint hihetetlenül pocsék lett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek