Starity

10 előadó, aki playback nélkül is színpadot robbant III.

2014. július 30. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk harmadik részében ezúttal is 10 előadót hoztunk el nektek, akik playback nélkül is képesek fenomenális koncertet kerekíteni.

hirdetés
10 előadó, aki playback nélkül is színpadot robbant III.

3 Doors Down

Az 1996-ban alakult csapat napjainkig öt nagylemezt dobott piacra, mely egytől egyig kitermelte a maga slágereit, mint amilyen a Kryptonite, a When I'm Gone vagy a Here Without You is volt. A Brad Arnold-vezette ötös kis ideig kényszerpihenőn volt, miután Todd Harrell basszusgitárost letartóztatták, ám szerencsére a 3DD segítségére sietett Justin Biltonen megmentette a csapatot.

A zenekar jelenleg legújabb stúdióalbumán dolgozik, melynek megjelenését még az idei évre ígérték a srácok, addig is itt egy 2013-as felvétel ízelítőként, hogy milyen is egy igazi 3 Doors Down koncert!

Bring Me The Horizon

Az immár tízéves Bring Me The Horizon is túl van már jó néhány bulin, melynek alkalmával a brit srácok nem egyszer bizonyították, hogy élőben is legalább olyan jól szólnak, mint a lemezeken, így nem is lepődtünk meg, hogy az idei Alternative Press Music Awardson nekik ítélte a közönség a legjobb nemzetközi együttesnek és az év albumáért járó díjat.

Tekintsetek bele a 2010-ben Ausztráliában, a MySpace által rendezett buliba, ahol a hangulat igencsak a tetőfokára hágott a zenekar fellépése alatt!

30 Seconds To Mars

A fennállásának 16. évét ünneplő csapat világszerte hatalmas sikernek örvend – így hazánkban is, hiszen a Jared Leto-vezette trió több ízben is megfordult már Magyarországon: idén a Volt Fesztivál második napján találkozhattak a zenekarral az érdeklődők.

A 30 Seconds To Mars augusztus 8-án indul önálló turnéra a szintén nagy sikernek örvendő Linkin Park és AFI társaságában és egészen november végéig koncerteznek majd Amerika-szerte.

Black Veil Brides

A 2006-ban alakult öttagú csapat már számtalan alkalommal bizonyította, hogy helye van napjaink rockzenei palettáján, hiszen eddig több, mint 20 díjat nyertek meg, szinte kivétel nélkül tarolnak azokban a kategóriákban, amelyekben jelölést kapnak. A srácok emellett különös figyelmet szentelnek a rajongóiknak is, hiszen gyakran hangoztatják, hogy milyen fontos számukra a „seregük”, akikért bármire képesek.

A zenekar jelenleg a negyedik stúdiólemezén dolgozik, mely az előrejelzések szerint október 28-án érkezik az üzletek polcaira, turnéjuk pedig október 3-án veszi majd kezdetét, melynek keretein belül az Egyesült Államok mellett Európában is tiszteletüket teszik a srácok, ám sajnos hazánkat ezúttal sem veszik célba. Mindenesetre csekkoljátok, milyen egy vérbeli BVB-buli!

Bullet For My Valentine

Az 1998-ban alakult Bullet For My Valentine sem ma kezdte pályafutását, melynek során igen sikeres karriert futtottak be a walesi srácok. A zenekarnak napjainkig négy nagylemeze látott napvilágot – a legutóbbi tavaly februárban jelent meg – és Matthew Tuck frontember elmondása szerint jelenleg az ötödik lemezen dolgoznak.

A Bullet For My Valentine-t is több alkalommal díjazták fennállásuk 16 éve során, többek között nekik ítélték a legjobb élő zenekarnak járó díjat a Kerrang! Awardson 2010-ben. Az alábbi birmighami koncert alkalmával készült felvétel legyen a bizonyíték arra, hogy valóban megérdemelték az őket megillető díjat!

Rise Against

A 15 éves chicagói bandát is szép számmal jelölték díjakra az évek folyamán, ami nem is csoda, hiszen fennállásuk alatt hét stúdiólemezzel rukkoltak elő a srácok. Legutóbbi, The Black Market címre keresztelt 12 számot tartalmazó korongjuk alig két héttel ezelőtt látott napvilágot, melynek kapcsán jelenleg is turnéznak.

A Rise Against november elejéig az Egyesült Államokban mutatja be legújabb nagylemezét, novemberben pedig Európa felé veszi az irányt, ám sajnos hazánkba nem látogatnak el, mindenesetre kukkantsatok bele, milyen is egy buli a srácokkal!

Avenged Sevenfold

A M. Shadows-vezette kaliforniai ötös is számtalan élményre tett szert fennállása alatt, ám a srácokat még legendás dobosuk, The Rev halála sem tarthatta vissza a világhírnév felé vezető úton, mely a csapat tízéves fennállásának évében következett be.

Az Avenged Sevenfold mindeddig hat albumot adott ki keze alól, valamint a srácok nemrégiben bejelentették, miszerint a 11 évvel korábban rögzített Waking The Fallen címre keresztelt album megjelentetését tervezik, melynek esedékessége augusztus 26-ára várható. Addig is csekkoljátok ezt az idén májusban készült koncertfelvételt a zenekarról!

Pierce The Veil

Az idei év nagy befutójának számító Pierce The Veil alig egy héttel ezelőtt vihette haza a közönség által neki ítélt a legjobb basszerosnak és a legjobb dobosnak járó díj mellett a legjobb élő zenekarnak járó díjat is az idei Alternative Press Music Awardson.

A négytagú csapatnak a 2010-es megjelenésű Selfish Machines album hozta meg az áttörést és az irántuk kialakult lelkesedés nemhogy alábbhagyna, hanem egyre nagyobb magasságokba csap, amit az élő felvételeket elnézve meg is tudunk érteni! Csekkoljátok ti is!

Panic! At The Disco

A tízéves fennállását ünneplő háromtagú Panic! At The Disco is híres kiváló előadásairól, melynek fényében nem is csoda, hogy Brendon Urie énekest díjazták legutóbb a legjobb vokalista kategóriában az idei APMA-n. A zenekar jelenleg is turnézik, az Egyesült Államokban élő rajongóikat örvendeztetik meg a The Gospel névre keresztelt turné keretein belül a Walk The Moon és a Magic Man zenekarok társaságában.

A csapat nem egyszer bizonyította már korábban is, hogy élőben talán még jobbak, mint a lemezeken, mi több: nem csak a hagyományos, hanem akusztikus hangszereléssel is képesek színpadot robbantani!

My Darkest Days

A 2005-ben feltűnt My Darkest Days mindeddig két nagylemezzel büszkélkedhet, ám a csapat jelenleg is dolgozik a harmadik mesterművön, ami nem könnyű feladat, hiszen a négytagú fromáció frontembere, Matt Walst március vége óta a Three Days Grace zenekart (is) erősíti csodálatos hangi adottságával, ám elmondása szerint ez mit sem változtat a My Darkest Dayses karrierjén.

A zenekar jelenleg pihenőn van, mivel Matt a Three Days Grace-szel járja a világot, ám akinek lehetősége adódik majd, ki ne hagyja megnézni a My Darkest Dayst élőben, hiszen kár volna kihagyni egy, a lemezek színvonalával vetekedő show-t!

Cikksorozatunk előző részei:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek