Starity

Matt Walst: „75%-ban elkészült az új Three Days Grace-album!”

2014. július 30. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Three Days Grace március végén csatlakozott új énekese, a My Darkest Daysből is ismert Matt Walst nemrégiben adott exkluzív interjút a zenekar legújabb albumával kapcsolatosan.

hirdetés
Matt Walst: „75%-ban elkészült az új Three Days Grace-album!”

Alig egy évvel ezelőtt jelentette be a fennállásának 22. évforulóját ünneplő Three Days Grace frontembere, Adam Gontier, miszerint távozni készül a csapat éléről. Helyét a My Darkest Daysből ismert Matt Walst vette át, aki Brad Walst gitáros öccse.

„Ő a testvérem, együtt nőttünk fel akusztikus gitárokkal a tábortűz körül. Tökéletesen illik a csapatba. Ő egy nagyon érzelmes srác. Rengeteg érzelmes dalszövege van. Nagyon jól működik ez. Fantasztikusan jól”nyilatkozta nemrégiben Brad az Artist Directnek arról, hogy mennyiben lett más a zenekar az új énekessel.

Matt csatlakozása valóban jót tett a zenekarnak, hiszen első közös szerzeményük, a Painkiller hamar a listák élén landolt és azóta sem csökkent az érdeklődés az új lemez iránt, mely mint kiderült: 2015 elejére várható. Az új lemez kapcsán a Loudwire riportere faggatta az új frontembert.


Szinte minden koncert teltházas
(Fotó: Facebook/Three Days Grace)

- Matt, milyen tapasztalataid vannak az elmúlt, turnézással telt évről? Befolyásolnak-e ezek abban, hogy véglegesen csatlakozz a Three Days Grace-hez?

- Az indulástól kezdve egyre jobban érzem magam. Először egy kicsit ijesztő volt. Az első koncerten nyolcezer ember előtt játszottunk egy arénában. Így, hat hónap turnézás után már nagyon jól érzem magam. Ez az oka, amiért itt ragadtam.

- A bátyád, Brad a kezdetektől tagja a Three Days Grace-nek. Milyen beszélgetések zajlottak közöttetek, amikor meghoztad a csatlakozásról való döntésedet?

- Amikor úgy határoztam, hogy turnéra indulok velük, én és a testvérem évek óta először ettünk sushit vacsorára akkor. Mikor megtudta, mi újság, annyit mondott, hogy jobb, ha felkészülök, mert nem egyszerű egy énekest pótolni, én meg csak annyit mondtam: 'Ó, Istenem!' Csak gyakoroltam és gyakoroltam, aztán kezdetét vette a turné.

- Matt, kilenc évvel ezelőtt alapítottad meg a My Darkest Days zenekart. Ami a zenekar belső működését illeti, vannak figyelemre méltó hasonlóságok és/vagy jelentős különbségek a zenekarod és a Three Days Grace között?

- A My Darkest Days sokkal lightosabb. Voltak keményebb hangzású dalaink, de ezek még akkor is lightosabbak. A Three Days Grace-nek viszont csak kevés ilyen lágyabb nótája van, viszont sokkal rockosabb és ütősebb. Az emberek jobban élvezik. A My Darkest Daysszel a csajoké a főszerep. A Three Days Grace-szel viszont az emberek megvadulnak, ugrálnak, sokkal nagyobb energia mozgatható meg általa és jobban is élvezem.

- Kreatív oldalról szemlélve a dolgot, mennyiben jelentett nagy kihívást a dalszerzésben való részvételed és az, hogy továbbra is felismerhető maradjon a stílus?

- Amikor az első Three Days Grace-lemez kijött, besegítettem a Let You Down és a Scared dalszövegeinek írásába, így volt fogalmam a dalírás folyamatával kapcsolatosan és mindig is hatalmas Three Days Grace-rajongó voltam. Tudom, miről szólnak a dalok és tudom, mit szeretnek az emberek a csapatban, hiszen ha ebből a perspektívából nézzük, én magam is hatalmas fanatikus voltam a kezdetektől.


Néha pihenni is jut idejük a srácoknak
(Fotó: Facebook/Three Days Grace)

- Van valami különleges jellemző az új albumon, mely legtisztábban reprezentálja azt, hogy énekesként milyen adottságokkal vagy megáldva?

- A Falling Angels címre keresztelt szerzeményben az átvezetés igazán magas. Úgy vélem, az a dal reprezentál engem legjobban. Megmutatja a vokális mélységeimet és magasságaimat, azt amire hangilag képes vagyok.

- Játszani fogtok a Heavy Montrealban augusztusban. Miért olyan fontos számodra és a csapat számára az, hogy egy csokornyi ontariói srác előtt léptek fel?

- Ez lesz a legnagyobb metálzenei koncert az országban és egyszerűen őrületes, hogy mi nyithatjuk meg a Metallica buliját! Egy álom válik valóra ezzel. Ez hatalmas dolog és nagyon izgatottak vagyunk miatta.

- Matt, mesélj kicsit arról, hogy hol tartotok az új album rögzítésével ebben a pillanatban!

- Azt kell, hogy mondjam, 75%-ban elkészült az album. Még van néhány koncertünk, aztán visszatérünk a stúdióba, hogy rögzítsünk még néhány dolgot, aztán újabb fellépések következnek. Ez klassz, mert amikor visszajössz és meghallgatod a dalokat, azt gondolod, hogy 'oké, készen vagyunk? Maradt még valami hátra?'. Amikor valamit nagyon sokszor meghallgatsz újra és újra, kezded elveszíteni a perspektívádat az adott dallal kapcsolatban. De amikor távol vagy mondjuk egy hónapig és aztán visszajössz, akkor látod igazán, hogy tökéletes-e vagy van még valami híja, így ki tudod javítani a hibákat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek