Starity

Elkészült az új Foo Fighters-album

2014. július 31. 21:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Foo Fighters-lemezek producere, Butch Vig tegnap jelentette be a Twitteren keresztül, miszerint elkészült a csapat nyolcadik stúdióalbuma.

hirdetés
Elkészült az új Foo Fighters-album

Butch Vig producer a tegnapi nap folyamán jelentette be Twitter-fiókján keresztül, miszerint a 20 éves fennállását ünneplő Foo Fighters legújabb nagylemeze végre elkészült, mely zeneileg a 2011-es megjelenésű Wasting Lightot követi majd.

„Hivatalosan is befejeztük az új Foo Fighters-albumot. 23 nap keverés! EPIC!” – írta Butch.


Fotó: Twitter/Butch Vig

A még el nem nevezett album érdekessége, hogy a zenekar nyolc különböző városban – így más-más stúdiókban – vette fel az anyagot, melynek megjelenése novemberre várható, amikor is debütál majd Dave Grohl műsora, a Sonic Highways az HBO-n. A műsor keretein belül a zenész többek között rávilágít majd az amerikai lemezkiadók zsákutcáira is.

„Minden epizód üreget ás magának az adott város egyedülálló regionális identitásában, rámutat, hogyan formálják a különböző régiók a még alakulóban lévő zenészeket, viszont ezen emberek hatása szülővárosuk kultúrájára végül egy közös örömünnepbe csap át. Minden előadó, aki feltűnik a showban – függetlenül az általa képviselt műfajtól és területtől – mind átlagos kölyökként kezdte pályafutását egy hatalmas álommal a zenével kapcsolatban, melyet később oly naggyá tett” – nyilatkozta Dave nemrégiben a Sonic Highwaysszel kapcsolatban, mely bepillantást enged az új album felvételeinek kulisszái mögé is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek