Starity

Hétéves rekordot döntöttek a galaxis őrzői

2014. augusztus 03. 22:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A legújabb Marvel-film 94 milliót kaszált a nyitóhétvégén, ezzel egy 2007-es rekordot döntöttek meg.

hirdetés
Hétéves rekordot döntöttek a galaxis őrzői

A Marvel legújabb (ötcsillagos) szenzációja, A galaxis őrzői július 30-án került bemutatásra az Egyesült Királyságban, augusztus elsején pedig az Egyesült Államokban. Már a pénteki nyitás során is több mint 30 millió dollárt kaszált, de a nyitóhétvégén, 4080 moziból saccper 94 millió bevétel folyt be.

A napokban már felállítottak egy rekordot, ugyanis az őrzőkre rendeltek elő és foglaltak jegyet a legtöbben, de a hétvégi bevétellel új augusztusi rekord dőlt, nem is akármilyen: legutoljára ekkora sikert a 2007-es Bourne-film könyvelhetett el.

2014-ben ez a harmadik legjövedelmezőbb nyitás az új Transformers-film és az Amerika kapitány: A tél katonája után, továbbá A galaxis őrzői minden idők hetedik legjobb nyitánya (már ha nem számoljuk a remake-eket és folytatásokat – hatodik pedig akkor, ha a Bosszúállókat egyfajta megafolytatásnak tekintjük).

A galaxis őrzői 170 milliós büdzséből készült el Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista főszereplésével, Groot és Rocket hangjai pedig Vin Diesel és Bradley Cooper voltak. Hazánkban augusztus 14-étől vetítik a mozik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek