Starity

Szépségtippek minden idők legnagyobb filmcsillagaitól

2014. december 30. 14:02   |   Szerző: LadyHepburn

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ki ne szeretne, olyan ragyogó bőrt, mint ami Sophia Lorennek vagy Marilyn Monroe-nak volt? Ki ne szeretné tudni Audrey Hepburn igéző szemeinek, Rita Hayworth csodálatos hajkoronájának titkát vagy Grace Kelly sminktrükkjét? Most összegyűjtöttük minden idők legszebb hollywoodi csillagainak szépségtitkait!

hirdetés
Szépségtippek minden idők legnagyobb filmcsillagaitól

Sophia Loren: A gyönyörű arcbőr titka

Az  Oscar-díjas színésznő egyszerűen gyönyörű volt fénykorában, az 1960-es években, de a már lassan 80. életévet is betöltő Sophia Loren még mindig sugárzóan szép. Mi a titka? Saját elmondása szerint egy mediterrán csodaszerre, az olívaolajra esküszik.

Az olasz díva rutinszerűen dörzsöli át vele arcát, hogy bőre fényes, puha, selymes és hidratált legyen. Sophia azt is elárulta, hogy igyekszik minden nap két evőkanál olívaolajat lenyelni és ráadásul még a forró fürdőjébe is előszeretettel csempész a csodaszerből három evőkanállal bőre szépségének megőrzése érdekében.

Grace Kelly: A természetes smink és kontúr titka

Az Oscar-díjas hollywoodi színésznőből lett hercegné minimális sminkjével és eleganciájával a mai napig klasszikus szépségnek számít. Az 1950-es és '60-as években az erős vonalak és színek hódítottak, azonban a visszafogottságáról híres Grace a természetes, halvány színek és vonalak mellett tette le a voksát.

A szépséges színésznőről köztudott, hogy elégedetlen volt karakteres arccsontjával, ezért kétféle árnyalatú arcpirosítót – a sötétebb árnyalatút az arccsontra, a világosabbat pedig a csont alatti mélyedésre vitte fel -, illetve vörösesbarna szemhéjpúdert használt, hogy ellensúlyozza azt. Sminkjét pasztellszínű rúzsokkal koronázta meg.

Marilyn Monroe: A dús ajkak és ragyogó bőr titka

Ki ne ismerné az '50-es évek szex szimbólumát? Ha meghalljuk a nevét, egyből beugrik festett szőke haja, vörös ajka és fehér bőre. Marilynről köztudott volt, hogy imádta az éjszakai életet, de másnap a fáradtságnak vagy kimerültségnek nyoma sem volt bőrén.

A szépséges színésznő bőrápolási titka pedig a hormontartalmú krémekben rejlik, melyre púdert rakott, hogy az ragyogjon a kamerák előtt. Dús ajkainak sminkelése is megér egy misét, ugyanis a színésznő ötféle árnyalatú rúzst és szájfényt kevert össze. A sötétebb árnyalatot ecsettel vitte fel ajkainak külső szélére, a világosabbat középre, a rúzsába pedig méhviaszt és vazelint kevert.

Audrey Hepburn: Az igéző szemek és karcsú testalkat titka

Minden idők egyik legszebb színésznőjének tartott Audrey Hepburn őzike szemeinek sminkelése is napi félórás procedúra volt. Az Oscar-díjas színésznő folyékony tussal emelte ki szemeit, melyet több réteg szempillaspirálozás követett. A természetesen hosszú pilláihoz gyakran ragasztott műszempillát, hogy még drámaibb hatású legyen tekintete.

De mégis mi a titok? A szóbeszéd szerint Audrey egy közönséges tűvel választotta szét pilláit minden egyes szempillaspirál réteg felvétele után és a hosszú, pihentető alvástól üde és friss tekintete volt. Karcsúságának megőrzése érdekében hosszú sétákat tett és diétás étrendjében főleg gyümölcs-, zöldség-, és tésztafélék voltak megtalálhatóak és édesség gyanánt fekete csokoládét fogyasztott.

Rita Hayworth: A fényes és gyönyörű haj titka

A feketehajú táncosnőből a '40-es évekre egy vörös hollywoodi filmcsillag lett, így Rita Hayworth méltán a gyönyörű hajkoronájáról volt híres, de annak ápolását nap, mint nap meg kellett ismételni.

A szépséges színésznő minden reggel először samponnal mosta meg a haját, azután leöblítette forró vízzel, majd vastagon bekente étolajjal, ezután törölközőbe csavarta a haját 15 percre, hogy az beigya az olajat. A 15 perc letelte után ismételten forró vízben öblítette le a haját és, ha maradt volna egy kis étolaj a benne, sampont és citromlevet kevert össze, hogy azt végérvényesen kiöblítse belőle.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek