Starity

Amiről lemaradhattál: ez történt a rockvilágban

2014. augusztus 28. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kíváncsi vagy, mely zenekar dolgozik legújabb albumán, kinek debütált első lemeze és melyik rocksztár jelentet meg életrajzi könyvet? Katt!

hirdetés
Amiről lemaradhattál: ez történt a rockvilágban

Októberben jelenik meg Billy Idol nagylemeze

A rocker október 21-ére tűzte ki legújabb, Kings & Queens Of The Underground címre keresztelt nagylemezének megjelenését, mely saját, BFI Records nevű kiadójának bábáskodása mellett jut majd el a rajongókhoz. Az albumon Trevor Horn és Greg Kurstin producerek működtek közre, valamint az album előfutára, a Can't Break Me Down máris meghallgatható a zenész weboldalán.

A másik jó hír Billy háza táján, hogy az énekes október 7-én dobja piacra életrajzi könyvét, a Dancing With Myselfet, így rajongói duplán örvendezhetnek ősszel.

Íme, a Kings & Queens Of The Underground számlistája:

01. Bitter Pill
02. Can’t Break Me Down
03. Save me Now
04. One Breath Away
05. Postcards from the Past
06. Kings & Queens of the Underground
07. Eyes Wide Shut
08. Ghosts in My Guitar
09. Nothing to Fear
10. Love and Glory
11. Whiskey and Pills
12. Hollywood Promises

*

Túl van az utolsó simításokon is a Black Veil Brides

Végre teljes egészében elkészült az októberben megjelenő negyedik BVB-album, melyről Andy Biersack frontember tudatta a csapat rajongóit az Instagramon keresztül.

„Utolsó nap a stúdióban, a mixelés véglegesítése. Majdnem itt van! Nagyon izgi! #bvb4” – csiripelte a 23 éves énekes egy kép kíséretében.

*

Új albumán dolgozik a Slayer

Végre megtörte a 2009 óta tartó csendet a Slayer zenekar, ugyanis Jeff Hanneman halálát és Dave Lombardo elbocsátását követően komoly változásokkal kell számolnunk a zenekar részéről, ám a srácok ismét stúdióba vonultak, hogy újabb nagylemezzel örvendeztessék meg a metálrajongókat. Jeff helyét az új felállásban az Exodusból is ismert Gary Holt vette át, míg a dobok mögött a zenekar korábbi dobosa, Paul Bostaph foglal helyet.

Az új felállású Slayer öt év kihagyás után tavasszal jelentette meg a 2015 elején, a Nuclear Blast Records gondozásában megjelenő még el nem nevezett albumának ízelítőjét, az Implode-ot, mely elsőként a Revolver magazin által szervezett díjátadón, a Golden Gods Awardson debütált.

*

Ízelítőt adott az Asking Alexandria a Moving Onból

Augusztus végén debütál majd az Asking Alexandria legújabb, Moving On címre keresztelt szerzeményéhez készített kisfilm, melyből nemrégiben ízelítőt adtak a srácok, hogy még jobban felcsigázzák a már amúgy is tűkön ülő rajongóikat. A dal a csapat legutóbbi, 2013-ban, a Sumerian Records gondozásában megjelent From Death To Destiny című albumán kapott helyet, augusztus 13-án pedig Ben Bruce gitáros tette közhírré a Twitteren, miszerint a csapat egy 14 számot tartalmazó demó albumot is megjelentet majd hamarosan.

*

Nyilvánosságra került az Avenged Sevenfold eredeti vágása

Nemrégiben megjelent a várva várt különlegesség az Avenged Sevenfold jóvoltából, mely többek között tartalmaz egy 11 korábban nem hallott szerzeményt, egy 30 perces kisfilmet, a zenekarról készült archivált fotógyűjteményt, valamint a már jól ismert Unholy Confessionshöz készített eredeti vágású kisfilmet, mely nagyban eltér a 2004-ben megjelent végső verziótól.

*

Hét év után először indul turnéra Észak-Amerikában a Within Temptation

A Sharon Den Adel-vezette holland zenekar hét év után először látogat Észak-Amerikába, hogy rajongóikat szórakoztassa. A szimfónikus metálzenekar énekesnője ekképp indokolta döntésüket:

„Nagyon jó érzés, hogy oly sok év után visszatérünk turnézni a partvidékre. Legutóbbi, Hydra címre keresztelt albumunk fogadtatása elsöprő volt és már nagyon várjuk, hogy elszabadítsuk a sárkányt a tengerentúlon is. Biztosak lehettek benne, hogy ezúttal elhozzuk messze a legnagyobb és legjobb észak-amerikai showt! Alig várjuk, hogy újra láthassuk az ottani rajongóinkat!”

*

Debütált a Frnkiero And The Cellabration lemeze

Augusztus 26-án került az üzletek polcaira a My Chemical Romance-ból ismert Frank Iero csapatának deütáló albuma, a Stomachaches, melyről már korábban hallhattuk a Weighted és a Joyriding című szerzeményeket. Az új album 12 szerzeményt tartalmaz, mely máris feltöltésre került a legnagyobb videómegosztó oldalra.

*

Újabb meglepetéssel szolgált a Nickelback

Mióta a kanadai csapat bejelentette, hogy Wayne Isham rendezésével videoklipet forgatnak, valamint az Edge Of A Revolution című szerzemény napvilágra került, a srácok rajongói tűkön ülve várják a legújabb Nickelback-lemez november 4-ei megjelenését. A Chad Kroeger-vezette négyes a napokban a Facebookon tette közzé az új stúdióalbum számlistáját, mely korong tizenegy szerzeményt tartalmaz majd.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek