Starity

Nyilvánosságra került Hello Kitty titka!

2014. augusztus 31. 00:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Talán nincs is ember a Földön, aki ne ismerné legalább hallomásból a Hello Kitty nevet és a mögötte megbújó cicát, akinek titkáról nemrégiben lehullott a lepel.

hirdetés
Nyilvánosságra került Hello Kitty titka!

Néhány nappal ezelőtt járta be a világot a hír, miszerint a népszerű világmárka, kislányok millióinak kedvenc karaktere, a Hello Kitty nevétől és külsejétől eltérően valójában nem egy cica, hanem egy kislány után jött létre.

A Hawaii Egyetem antropológusa – aki a Pink Globalization: Hello Kitty's Trek Across the Pacific című könyv írója -, Christine R. Yano jelenleg a karakter 40 éves fennállásának évfordulójára egy különleges kiállítással készül, interjút adott a Los Angeles Timesnak:

„Hello Kitty nem egy cica. Ő egy rajzfilmkarakter, egy kicsi lány, egy barát, de nem macska. Sosem láthattuk őt négy lábon állni. Ő úgy jár-kel és ül, akár egy két lábon járó teremtmény, azonban van egy kiscicája, aki a Charmmy Kitty névre hallgat” - nyilatkozta a karakterről lerántva a leplet Yano, ezzel romba döntve kislányok millióinak illúzióját. Az antropológus azt is hozzátette, hogy a Hello Kitty névre keresztelt, 1974-ben megjelent karakter egy ikerpár tagja, mindörökké az általános iskola harmadik osztályos tanulója, aki ráadásul London külvárosában él.

A Christine által szervezett Hello Kitty-kiállítás a Helló! Fedezd Fel Hello Kitty Szupercuki Világát! címet kapta, melynek a Los Angelesben található Amerikai Nemzeti Múzeum ad majd helyet 2014. október 11. és 2015. április 26. között. A kiállítás a kezdetektől napjainkig mutatja be a híres figura történetét, így a múzeumba látogatók mindenképpen egy nagyon csajos, rózsaszínben gazdag koncepcióra számíthatnak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek