Starity

Botrány! Több tucat híresség meztelen képe került ki a netre

2014. szeptember 01. 08:08   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hacker pénzt követel, közben folyamatosan posztolja a képeket. Az ügyben érintett Jennifer Lawrence már megerősítette, hogy a képek valódiak. Kate Uptonról házi pornóvideó is nyilvánosságra került.

hirdetés
Botrány! Több tucat híresség meztelen képe került ki a netre

Az internet történetének eddigi legnagyobb hírességek privátszféráját megsértő botránya robbant ki helyi idő szerint vasárnap este, amikor egy ismeretlen hacker sztárok meztelen képeit kezdte el posztolni a moderációtól, valamint minden jó ízléstől mentes 4chan nevű anonim fórumra. Előbb egy hosszú listát tett közzé – melyen olyan hírességek szerepelnek mint Jennifer Lawrence, Ariana Grande, Victoria Justice, Rihanna, Kirsten Dunst, Kaley Cuoco és még vagy százan – majd lassan elkezdte felpakolni a képeket és videókat. Ráadásul nem csak egy-két képről van szó, Kate Upton telefonjáról például több mint száz kép került fel, melyek között nem csak egyszerű pucér fotók, hanem házi pornófelvételek is vannak.

Annak ellenére, hogy Jennifer Lawrence ügyvédje már megerősítette a BuzzFeednek, hogy a képek valódiak és már feljelentést is tettek az ügyben, Ariana Grande tagadja, hogy ő lenne a képeken, ugyanígy vélekedik Victoria Justice is, aki a Twitteren írja, hogy kamuképekről van szó.

Mindeközben Mary Elizabeth Winstead szintén elismerte, hogy az ő réges-régen törölt meztelen képei kerültek nyilvánosságra.

Bár a képek között talán hamisak is felbukkantak, nagyrészük sajnos tagadhatatlanul eredeti. A feltöltő elárulta, hogy szexvideója is van Jennifer Lawrence-ről, ám erről egyelőre csak egy screenshotot tett közzé. A videóért és a további meztelen szelfikért természetesen pénzt követel az elkövető, de nem valószínű, hogy bármelyik sértett is fizetni fog. Az viszont biztos, ha elkapják, legalább tíz évre elbúcsúzhat a szabad élettől, legalábbis a Scarlett Johannson telefonját feltörő hackert ennyi év börtönbüntetésre ítélték 2012-ben.


ezzel a képernyőmentéssel biztonyítja a hacker, hogy mennyi anyaga van Lawrence-ről

Állítólag a képek az Apple mindeddig teljesen biztonságosnak gondolt iCloud-rendszeréből származnak, amelyet sikerült feltörni a hackernek. A rendszer lényege, hogy az iPhone-al fotózott képek automatikusan szinkronizálódnak az interneten keresztül, hogy azt a tulajdonos bármelyik eszközéről be tudja olvasni. Az Apple még nem reagált a pletykákra, de akármi is történt az ügy biztosan nem jön jól a cégnek az iPhone 6 premierje előtt egy héttel.

UPDATE:

Kate Upton ügyvédje is megerősítette, hogy a képek ügyfelétől származnak: „Ez nyilvánvalóan Kate Upton magánéletének felháborító megsértése. A lehető legnagyobb mértékben felelősségre fogunk vonni mindenkit, aki az illegálisan szerzett képek terjesztésben és a másolásában részt vesz” – közölte Lawrence Shire a BuzzFeednek.


Az ügy komolyságát bizonyítandó, felhívjuk olvasóink és kommentelőink figyelmét, hogy az ellopott, privát képek megosztása, belinkelése bűncselekménynek számít.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek