Starity

Elárulta hosszú életének titkát a világ legidősebb nője

2014. szeptember 02. 07:07   |   Szerző: LovelyBarbaraPalvin

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy mexikói néni a napokban töltötte be a 127. életévét, ezzel ő lett a bizonyítottan valaha élt legidősebb ember a világon. A néni azt is elárulta, mi a hosszú élet titka.

hirdetés
Elárulta hosszú életének titkát a világ legidősebb nője
Fotó: Televisa/Youtube

Leandra Becerra Lumbreras 1887. augusztus 31-én született, ami azt jelenti, hogy 27 éves volt az első világháború idején, és 82 évesen követte figyelemmel az első ember Holdra lépését – számol be a hírről a Metro.

Az idős néni családja szerint a hosszú élet titka egyrészt a csokoládé, valamint a hosszú alvások, és az, hogy soha nem ment férjhez, másrészt pedig folyamatosan aktívnak kell lenni.

„Ő mindig is egy harcias nő volt. Ráadásul még két évvel ezelőtt is folyamatosan vartt és szőtt” – mondta az El Hprizontnak 43 éves lányunokája, Miriam Alvear. „Egyszerűen egész életében aktív volt, úgy gondoljuk, ez vezetett a hosszú életéhez.”

A hosszú élet egyetlen tragédiáját az jelenti, hogy már mind az öt gyermekét, valamint a húsz unokája közül is rengeteget eltemetett. Legutóbb egy 90 éves unokájától búcsúzott el 2013-ban. Rajtuk kívül még van 73 dédunokája, akiknek már további 55 gyermeke született.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek