Starity

Amiről lemaradhattál: ez történt a rockvilágban

2014. szeptember 06. 23:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Érdekel, hogy melyik zenekar áll színpadra 15 év után Richmondban, ki esett túl két műtéten is és kire emlékeztek a sztárok a napokban? Cikkünkből megtudhatod!

hirdetés
Amiről lemaradhattál: ez történt a rockvilágban

Gyászolják a rockerek Joan Riverst

A szeptember 4-én elhunyt műsorvezetőnőt világszerte gyászolják, mely alól kedvenc zenészeink sem képeznek kivételt. A 81 éves hírességet nem sokkal halála előtt, augusztus 28-án műtötték hangszalagjai miatt New Yorkban egy klinikán, ám napokkal később kómába esett, majd légzése megállt.

Joan olyan közkedvelt műsorokban tűnt fel az évtizedek során, mint a The Tonight Show vagy a Fashion Police és már a 70-es években elérte pályája csúcsát. Halálának híre eljutott a rockzenészekhez is, akik ekképp emlékeztek meg a műsorvezetőnőről:

„Annyira sajnálom, hogy elveszítettünk téged @Joan_Rivers, hiányozni fogsz! Nyugodj békében” - David Draiman (Disturbed)

„Joan nem csak a komédia géniusza volt, hanem ő egy fantasztikus nő is volt. Köszönöm, hogy mindig azon fáradoztál, hogy Kelly visszatérjen. Mindig legenda maradsz! Nyugodj békében”Ozzy Osbourne

„Csak egyetlen alkalommal találkoztam Joan Riversszel, de ő szuperklassz volt és nagyon kedves. Nagyon sajnálom” - Rob Zombie

„A legmélyebb részvétemet küldöm Joan Rivers családjának.Ő egy igazán mókás hölgy volt, aki mindig hiányozni fog”Bret Michaels

„Nagyon szomorúak a hírek Joan Riversről. Örökké hiányozni fogsz” – Motörhead

*

Szeptemberben válik esedékessé a rajongók által szervezett Foo Fighters-show

Mint arról már korábban beszámoltunk: a Foo Fighters richmondi rajongói nem győztek arra várni, hogy a Dave Grohl-vezette csapat végre ellátogasson hozzájuk, így kezükbe vették az irányítást és elhatározták, hogy megszervezik maguknak a koncertet. A kampány során elkezdődött a nem létező eseményre a jegyek árusítása, mivel a város lakói úgy gondolták, hogy ha ők maguk finanszírozzák a fellépést, talán valóra válthatják álmukat.

A rajongók mellett két nagyobb cég is beszállt az esemény finanszírozásába és rekordidő alatt elkeltek a jegyek. A felhívásra maga a Foo Fighters is felfigyelt és egy, a Twitteren közzétett poszttal tudatták a richmondiakkal, hogy kötélnek állnak.

A zenekar szeptember 3-án hívta fel a lelkes város lakóinak figyelmét arra, hogy megkezdhetik a visszaszámlálást, ugyanis szeptember 17-én színparda állnak a városban, ahol 15 éve nem jártak.

*

Nikki Sixxet sérvvel műtötték

A Mötley Crüe és a Sixx A. M. zenésze nemrégiben dupla sérvműtéten esett át egészségének megőrzése érdekében. Nikki a Facebookon keresztül tájékoztatta követőit, miszerint az utóbbi hónapokban igencsak szenvedett a betegség okozta fájdalmaktól a turné során, ezért is szánta rá magát arra, hogy kés alá feküdjön.

„Úgy koncerteztem végig az utóbbi néhány hónapot, hogy nagyon intenzív fájdalommal járó dupla sérvvel szenvedtem, ennek ellnére 100%-ot hoztam ki magamból a színpadon. A jó hír az, hogy tegnap mindkettővel megműtöttek és már igazán sokkal jobban vagyok. Az imádnivaló feleségem, a gyerekek és Leica igazán a gondomat viselik. Néhány héten belül felkelek és szétrúgom a s*ggeket és hat hét múlva visszatérek az edzőterembe és a turnéra is. Alig várom, hogy újra lássalak titeket az úton.

Utóirat: Szent Jézus, olyan érzésem van, mintha gyomorszájon rúgott volna egy ló. Kaptam néhány fájdalomcsillapítót és próbálom nem bevenni őket. Szerencsés vagyok, mert Courtney Bingham-Sixx igazán nagyon dögös nővérnek öltözve” – olvasható a szeptember 4-ei bejegyzés a zenész oldalán.

*

A 5 Seconds Of Summer feldolgozta a Blink-182 slágerét

Kétségtelen tény, hogy a Blink-182 2004-ben robbant slágere, az I Miss You a kaliforniai pop-punk csapat legjobbjai közé tartozik, így nem meglepő, hogy a négytagú 5 Seconds Of Summer éppen ezt a dalt választotta feldolgozásra a Mark Hoppus-vezette zenekar repertoárjából. A srácok a BBC Radio 1 műsorának keretein belül adták elő a dalt, mely nem az első feldolgozás mostanában, amin munkálkodnak, ugyanis nemrégiben Eminem Loose Yourselfjével is megpróbálkoztak.

*

Letartóztattak egy rajongót az Exodus dalszövegének posztolása miatt

Szeptember 5-én vették őrizetbe James Evanst, aki a Facebookon keresztül tette közzé az Exodus Class Dismissed című szerzeményének dalszövegét. A hatóság azért lett az ügybe bevonva, mivel az augusztus 24-én közzétett poszt arra engedett következtetni, hogy James diákok meggyilkolására készül.

„Ez nonszensz. Úgy érzem, hogy a civil jogaimon esett erőszak. A szólásszabadság ki lett dobva az ablakon. Még a srácok a börtönben, akikkel egy cellában voltam is úgy gondolták, hogy ez teljesen jogtalan. Néhány tisztviselő, akikkel beszéltem szintén azt mondták, hogy nonszensz az, hogy mindenféle indok nélkül bent tartanak” - méltatlankodott a vádlott, aki tagadta, hogy bármilyen bántalmazó vagy veszélyes cselekmény elkövetésére készült volna.

James húga, Ashelynn elárulta az NBC 14-nek, miszerint bátyja nem ért egyet a zenekar erőszakos dalszövegének mondanivalójával, csupán posztolta azt és úgy érzi, méltatlan az, ahogyan a testvére ellen eljártak.

*

Meglepetést okozott a Fall Out Boy

Meglepetést meglepetésre halmoz mostanában a Fall Out Boy! Míg augusztus 20-án arról értesülhettünk, hogy a zenekar basszusgitárosa, Pete Wentz ismét apa lett – párja, Meagan Camper kisfiúnak adott életet -, addig napokkal ezelőtt robbant a hír, hogy október végén Patrick Stump is megtapasztalja az apaság örömeit.

Ha mindez nem volna elég, a zenekar váratlan bejelentése valósággal sokkolta a rajongókat, ugyanis nemrégiben a srácok bejelentették, hogy már csupán kettőt kell aludni ahhoz, hogy hallhassuk legújabb, Centuries címre keresztelt szerzeményüket, mely szeptember 8-án debütál majd a BBC Radio 1 műsorában.

*

Kóstolót kínált a rajongóknak a Weezer

A Los Angeles-i csapat szeptember 3-án tette közzé új nagylemeze előfutárának, a Cleopatrának a betekintőjét. Az 54 másodperces videó a hamarosan debütáló szerzeményhez készített kisfilmbe enged bepillatnást nyerni, ám a megjelenés pontos dátuma eddig ismeretlen.

Érdekesség, hogy az új, Everything Will Be Alright In The End címre keresztelt korong megjelenése egy hetes csúszással, október 7-én jelenik majd meg az Island Records gondozásában, mely késésről a srácok a csapat Facebook-oldalán keresztül számoltak be.

„Nyilvánosságra kell hoznunk, hogy az EWBAITE a tervezettnél egy héttel később, október 7-én jelenik majd meg. Elkeserítő és igazán utáljuk, ha sokáig kell váratnunk a rajongóinkat” - olvasható a bejegyzésben.

*

Dynamo elvarázsolta a Slipknot zenészét

A Slipknotból ismert Sid Wilson Venice Beachen találkozott az illúzionistával, aki oly sokakhoz hasonlóan Sidet is rabul ejtette különleges trükkjével. A kisfilm végén a zenész is megpróbálkozott leutánozni a Dynamo által végrehajtott szemfényvesztést igen kevés sikerrel. Csekkoljátok!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek