Starity

A legsikeresebb videoklipek: Alicia Keys

2014. október 18. 23:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A cikksorozat ezen részében a tizenegyszeres Grammy-díjas R&B/soulénekesnő, Alicia Keys öt legsikeresebb videoklipjét mutatjuk be nektek.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Alicia Keys

Un-thinkable (I'm Ready) – 2010

Ez az alkotás az énekesnő The Element Of Freedom című albumán kapott helyet. A kislemez 2010. május 28-án jelent meg. Ez a szám birtokolta a legtovább az első helyet a Billboard Hot R&B/Hip-Hop listáján. A dalban Drake is közreműködött.

A Los Angelesben forgatott klipet Jake Nava rendezte. A videó a különböző bőrszínű emberek közötti társas kapcsolat vidzontagságait mutatja be. A klipben egyébként Chad Michael Murray alakítja Alicia partnerét. Az alkotásban különböző évtizedekben láthatjuk a szereplőket, 1950-től egészen napjainkig. A kisfilm világpremierjére 2010 májusában került sor a Vevo és a BET's 106 & Park keretein belül.

A klipet eddig több, mint 26 millióan láttak a YouTube-on, ebből körülbelül százezer embernek tetszett, míg kétezernek nem.

Fallin’ – 2001

A Fallin’ Alicia Keys első kislemeze a Songs In A Minor című stúdióalbumáról. A dal 2001. április 6-án jelent meg és a 2007-ben kiadott No One után a második legismertebb száma az énekesnőnek. A 2002-es Grammy-díjátadón három díjat nyert el, köztük az év dalának járót is.

A klipet Chris Robinson rendezte. Ellentétben a kortárs R&B-alkotásokkal, itt nem a táncon van a hangsúly. A videóban Alicia elutazik, hogy egy barátját meglátogassa a börtöben. A cselekmény a A Woman's Worth című videoklipben folytatódik.

A videót eddig több mint 42 millióan tekintették meg a YouTube-on. A klipnek majdnem 130 ezer szimpatizánsa akadt, és 2463 embernek nem tetszett.

If I Ain't Got You – 2004

A Keys által írt If I Ain't Got You című dal a The Diary Of Alicia Keys című stúdióalbum második kislemezeként jelent meg 2004. február 17-én. Az alkotás számos zenei lista élén trónolt, illetve két Grammy-jelölést hozott az énekesnőnek. A jelölésből egyet sikerült is díjra váltania.

A videoklip az éppen tél által uralt, New Yorkban játszódik és egy szerelmespár viszontagságait mutatja be. A videóban egyébként éppen Alicia egyik jó barátja, a rapper Method Man működött közre.

A kisfilmet több mint 44 millióan tekintették meg a YouTube-on. Ebből az alkotás körülbelül 145 ezer embernek tetszett, míg majdnem háromezernek nem.

Girl On Fire – 2012

A dal az énekesnő azonos című ötödik stúdióalbumán jelent meg 2012. szeptember 4-én és azonnal az album vezető kislemeze lett. Az alkotás megírásához Alicia a házasságából és a kisfia születéséből merített ihletet. A dalhoz két remix készült, az Iferno és a Bluelight.

A Sophie Muller által rendezett videoklip premierje 2012. október 19-én volt a BET's 106 & Park keretein belül. A videó keményen dolgozó anyaként mutatja be az énekesnőt, aki gyermekeiről és idős anyjáról is gondoskodik. A klip megjelenése után számos elismerésben részesült, a kritikusok is méltatták.

Az alkotást eddig majdnem 130 millióan látták. Valamivel több mint 530 ezer felhasználónak elnyerte a tetszését a videó, 25.528-nak pedig nem.

No One – 2007

Az Alicia, Kerry Brothers Jr. és George M. Harry által írt és támogatott No One 2007 szeptemberében jelent meg az As I Am című album első kislemezeként. Joggal tartják az énekesnő egyik legsikeresebb dalának, hiszen megjelenésekor többek között a Billboard Hot 100 és a Hot R&B/Hip-Hop Songs tetején landolt valamint két Grammy-díjhoz juttatta az énekesnőt.

A dal videoklipjét Justin Francis rendezte. A videóban a nézők négy jelenetnek lehetnek a tanúi: először az énekesnő egy széken fekszik egy üres szobában, ezután egy zeneszobában találjuk magunkat, ahol Alicia énekel és zongoroázik, majd egy esős utcán kezd egyedül zongorázni, de később rengeteg ember között találja magát, végül pedig egy szórakozóhely eseményeit láthatjuk.

A klipet eddig majdnem 170 millióan takintették meg a YouTube-on, ebből körülbelül 260 ezer embernek tetszett, míg hétezernek nem.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek