Starity

Amiről lemaradhattál: ez történt a rockvilágban

2014. szeptember 12. 20:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kíváncsi vagy, milyen esemény előtt tisztelegtek a rockerek, ki mutatta meg első otthonát, hogyan szól a Beatles slágere a The Cure jóvoltából és melyik zenész élvezi a legjobban a ház körüli munkát? Cikkünkből kiderül!

hirdetés
Amiről lemaradhattál: ez történt a rockvilágban

A World Trade Center katasztrófájára emlékeztek a rockerek

Tegnap volt 13 éve, hogy bekövetkezett a katasztrófa New Yorkban, mely alapjaiban rengette meg az Egyesült Államok történelmét. 2001. szeptember 11-én terroristák térítettek el négy utasszállító repülőgépet, melyek a Világkereskedelmi Központ ikertornyainak végét jelentették. A négyből két gép a két toronyba, egy a Pentagonba csapódott, a negyedik pedig Pennsylvania állam területén zuhant le.

Természetesen az azóta eltelt több, mint egy évtized sem halványította el a tragédia emlékét, mely több ezer emberéletet követelt, így az évforduló alkalmából kedvenc zenészeink is lerótták tiszteletüket.

*

Jacoby Shaddix megmutatta első otthonát

A Papa Roach frontembere nemrégiben az Instagramon tette kőzzé azt a képet, melyen feleségével, Kellyvel látható közös életük első önálló otthona előtt.

„Kelly és én itt az előtt a hely előtt állunk, ahol először éltünk együtt. Ez az a hely, ahol a zenekar is sokat gyakorolt. 2 hálószoba. Olyan zsúfoltan voltunk itt, mint a szardíniák. 5362 Alanzo utca, Vacaville, Kalifornia Baby!” – csiripelte az énekes.


Fotó: Instagram/Jacoby Shaddix

*

Újabb előzetes érkezett a Weezer új albumához

Október 7-ére tűzte ki a Weezer kilencedik stúdiólemezének, a Everything Will Be Alright In The Endnek a megjelenését, mely a Republic Records jóvoltából kerül az üzletek polcaira. Az új lemez két előfutárával, a Back To The Shackkel és a Cleopátrával már megismerkedhettünk, ezúttal pedig egy közel egyperces ízelítő látott napvilágot a 11 számot tartalmazó új korongról.

Íme, az Everything Will Be Alright In The End számlistája:

1. Ain't Got Nobody
2. Back to the Shack
3. Eulogy for a Rock Band
4. Lonely Girl
5. I've Had It Up to Here
6. The British Are Coming
7. Da Vinci
8. Go Away (feat. Bethany Cosentino)
9. Cleopatra
10. Foolish Father
11. The Futurescope Trilogy

*

Deryck Whibley elszántan dolgozik

Mióta a Sum 41 frontembere május végén elhagyhatta a kórházat – ahol alkoholproblémáinak következményeivel kezelték -, elszántan dolgozik a zenekar legújabb dalain, melyekbe olykor-olykor néhány másodpercnyi bepillantást enged nyerni. Legutóbb hétfőn tett közzé egy 13 másodperces videót és a rajongók rögtön találgatni kezdtek az új lemez megjelenését illetően, ám eddig nem került megerősítésre, hogy a Sum 41 új anyaga mikor és milyen formában kerül majd nyilvánosságra.

*

A The Cure feldolgozta a Beatles slágerét

Alig két napja került feltöltésre az a videó, melyben a The Cure – Paul McCartney fiával, Jamesszel kiegészülve – adja elő a Beatles egyik legendás slágerét, a Hello Goodbye-t.

Érdekesség, hogy november 18-án az Arctic Poppy Records gondozásában jelenik meg a The Art Of Paul McCartney címre keresztelt album, melyen csupa McCartney-feldolgozások lesznek hallhatók a The Cure mellett olyan zenekarok vendégszereplésével, mint Bob Dylan, Billy Joel, Roger Daltrey, Brian Wilson, Alice Cooper, a Def Leppard, Dr John, Yusuf, Barry Gibb, Jamie Cullum, a KISS, Chrissie Hynde, Jeff Lynne és még sokan mások.

Maga a lemez 34 szerzeményt tartalmaz majd, ám aki a delux változatot szerzi be, az további nyolc szerzeménnyel gazdagodik majd.

*

Matt Walst boldogan vállal fűnyírást

A Three Days Grace és a My Darkest Days frontembere nemrégiben arról posztolt képet közösségi oldalain keresztül, hogy milyen kreatívan oldotta meg a ház körüli munkák egyik legrettegettebbjét, a fűnyírást. Szép munka!

*

Álnéven adott koncertet a Foo Fighters

Néhány nappal ezelőtt adott koncertet a Foo Fighters Brightonban mindössze 600 rajongó előtt The Holy Shits néven. A fennállásának 20. évét ünneplő csapat a fellépés során olyan slágereket adott elő, mint az Everlong, a Rope és a My Hero, ám kétségtelen, hogy az előadás csúcspontja az volt, amikor egy Foo Fighters feldolgozásokat játszó zenekart a színpadra hívtak, hogy együtt adják elő a White Limo című szerzeményt.

*

Zenei listák csúcsán a The Pretty Reckless

Fél évvel ezelőtt került az üzletek polcaira a Taylor Momsen-vezette The Pretty Reckless második, Going To Hell címre keresztelt stúdióalbuma, melyről napjainkig három kislemezt (Going To Hell, Heaven Knows, Messed Up World) másolt ki a csapat.

Az együttes ezerarcú énekesnője nemrégiben osztotta meg a Facebookon, miszerint egy hét alatt ugrottak slágerei az Active Rock és a Mainstream Rock listák élére. Csak így tovább!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek