Starity

Életnagyságú szobor készült Amy Winehouse-ról

2014. szeptember 15. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A rézből készült szobrot a tegnapi napon, Amy születésnapján leplezte le az énekesnő édesapja, Mitch Winehouse.

hirdetés
Életnagyságú szobor készült Amy Winehouse-ról

A Scott Eaton által készített alkotás a Stables Marketen került kiállításra, közel ahhoz a házhoz, amelyben Amy életét vesztette 2011-ben. A szobor eredetileg egy erkélyen kapott volna helyet, de áthelyezték a piacra, ezze elérhetővé téve több látogató számára.

Mitch Winehouse háláját fejezte ki Eatonnek, amiért megalkotta ezt a remekművet lányáról: „Nagyon megható Amyt ily módon halhatatlannak látni, és Scott nagyszerű munkát végzett. Olyan, mintha megállították volna őt az idő egy gyönyörű pillanatában. A Winehouse család nagyon hálás Scottnak és reméljük, hogy Amy rajongóinak is tetszik a szobor. Emlékeztetni szeretnénk mindenkit a tehetségére és az örökségére, amit a zenéje és az Amy Winehouse Alapítvány visz tovább. Camden nagyon sokat jelentett Amy számára és fordítva, és látni őt ennek a környéknek a nyüzsgésében, illik hozzá.”

A művész megosztotta, mi inspirálta abban, hogy Amyt ilyen pozícióban örökítse meg és azt is, hogy reméli, sikerült megörökítenie Amy személyiségét: „A testtartásnak el kellett kapnia Amy magatartását és erejét, ugyanakkor finom utalásokat is kellett tartalmaznia Amy bizonytalanságára. A kéz a csípőn, az elfordított arc, a szoknya megragadása, a kissé elfordított lábak – ezek mind kis összetevők, amelyek hozzájárulnak a darab békés személyiségéhez. A design nem egy fénykép, nem egy pillanat az időben, hanem hatások egyesítése. Remélhetőleg sok elkapott pillanat a történetéből és azok megvalósításának köszönhetően a darabnak sikerült megfognia Amy lényegét.”

Fotók: Dave J Hogan/Getty Images

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek